Ο Προστάτης της ΕΛ.ΑΣ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/10/2017
Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού τιμήθηκε αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό για σημαντική και εξαίρετη προσφορά του στην εθελοντική αιμοδοσία
 
Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος και παράλληλα ως « Ημέρα της Αστυνομίας». Για το λόγο αυτό τελέστηκε σήμερα (20-10-2017) το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς τόσο στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, όσο και στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπου παραβρέθηκαν οι πολιτικές, δικαστικές  και στρατιωτικές Αρχές, οι τοπικοί φορείς, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών και του πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιπρόσωποι λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι απόστρατοι του Σώματος, εν ενεργεία αστυνομικοί με μέλη των οικογενειών τους και πολίτες.
 
Ειδικότερα, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10:30 το πρωί, δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών. Η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ, αναγνώστηκε από την Αστυνόμο Β΄Ελένη ΤΣΙΡΚΑ του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, το πρωί της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε Θεια Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου, στην Ιερά Μονή Γηροκομείου, όπου την προηγούμενη ημέρα είχε τελεστεί και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, βραβεύθηκαν από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος πέντε αστυνομικοί και ένας πολιτικός υπάλληλος, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες στη Δυτική Ελλάδα, για σημαντική και εξαίρετη προσφορά τους στην εθελοντική αιμοδοσία, τα τελευταία δέκα έτη.