Η υποδοχή του Ανδρέα Μπάρκουλη από τον πρόεδρο του Δ.Σ του Γηροκομείου Αθηνών αρχιμανδρίτη Προκόπιο-Αποκλειστικές φωτογραφίες

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/07/2012

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Στον φιλόξενο χώρο του Γηροκομείου Αθηνών, βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης ο δημοφιλής ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης. Στο δωμάτιο τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ του Γηροκομείου αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, ο οποίος του έπιασε το χέρι, τον ευλόγησε και του ευχήθηκε «ευχάριστη διαμονή».

Η βεράντα του δωματίου του Ανδρέα Μπάρκουλη, βρίσκεται απέναντι από τον ιερό ναό του Γηροκομείου, τον Άγιο Ανδρέα.

Συγκεκριμένα, με ένα θερμό χειροκρότημα υποδέχθηκαν οι τρόφιμοι του κτιρίου "Βασίλισσα Ολγα" στο Γηροκομείο Αθηνών, τον δημοφιλή πρωταγωνιστή Ανδρέα Μπάρκουλη ο οποίος από σήμερα το μεσημέρι φιλοξενείται εκεί σε δωμάτιο του πρώτου ορόφου με θέα την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα.

 Οι τρόφιμοι είχαν πληροφορηθεί από προχθές ότι ανάμεσά τους θα βρεθεί για λίγες μέρες ο δημοφιλής πρωταγωνιστής και έτσι τον περίμεναν, στο ισόγειο του κτιρίου, όπου έτυχε θερμής και συγκινητικής υποδοχής. Περίπου 10-12 άτομα, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένες γυναίκες, ρωτούσαν το προσωπικό του Γηροκομείου "πότε θα έρθει ο Ανδρέας".

Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής διεκομίσθη από το νοσοκομείο "Αγία Όλγα" στο γηροκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι.Το προσωπικό του Γηροκομείου με καροτσάκι τον μετέφερε στον πρώτο όροφο του κτιρίου, σε μονόκλινο κλιματιζόμενο δωμάτιο με τηλεόραση και τηλέφωνο. Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να μιλήσει τηλεφωνικά με την αγαπημένη του σύζυγο Μαρία που αναρρώνει ύστερα από επιτυχή χειρουργική επέμβαση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Στη συνέχεια ζήτησε να μιλήσει με τον Νικολάκη, το λατρεμένο του γιό, το μονάκριβο παιδί του, που αυτό το διάστημα φιλοξενείται στην γιαγιά του.  Είναι χαρακτηριστικό ότι από το δωμάτιό του, πέρασαν για τον χαιρετήσουν, όχι μόνο κάποιοι τρόφιμοι αλλά και το προσωπικό του κτιρίου. Και αυτές οι εκδηλώσεις αγάπης ενθουσίασαν τον πάλαι ποτέ γόη του ελληνικού κινηματογράφου ο οποίος και αρκετές φορές χαμογέλασε. Στη συνέχεια στο δωμάτιό του τον επισκέφθηκε και ο πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, ο οποίος του έπιασε το χέρι και του ευχήθηκε καλή διαμονή.  Ο Ανδρέας Μπάρκουλης θα φιλοξενηθεί εκεί για περίπου ένα μήνα