Ο μητροπολίτης Λαρίσης στην Αργολίδα στο Λόφο Λάρισας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/07/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Στην Αργολίδα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης  Λαρίσης  και Τυρνάβου  κ.Ιγνάτιος και συγκεκριμένα  στην Ιερά  Μονή  Αγίας Μαρίνας στο λόφο Λάρισας πάνω από την πόλη. Ο Μητροπολίτης ο οποίος έχει πνευματικούς δεσμούς με το μοναστήρι ,επισκέπτεται συχνά την περιοχή.

Σήμερα το πρωί χοροστάτησε στην πανηγυρική θεία λειτουργία που έγινε στο μοναστήρι ,με τις ευλογίες του μητροπολίτη Αργολίδας κκ. Ιακώβου.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος κήρυξε τον θείο λόγο και μίλησε για την ζωή και έργο της μεγαλομάρτυρος  Αγίας Μαρίνας . Να σημειωθεί πως καθόλη την διάρκεια του όρθρου και της θείας λειτουργίας είχαν τεθεί προς προσκύνηση  τεμάχιο ιερού λειψάνου της Αγίας Μαρίνας και άλλων Αγίων.

Μετά το πέρας της λειτουργίας παρατέθηκε κέρασμα από την μονή προς όλους τους καλεσμένους.  Το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται στη νότια πλευρά του Λόφου Λάρισας και είναι γυναικεία μονή από το 1972.

Στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το μοναστήρι προϋπήρχε εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Μαρίνα ακόμα από το 1729,όπου υπάρχει και γραπτή μαρτυρία .Κάτω από το κάτασπρο μοναστήρι  απλώνεται ο εύφορος Αργολικός κάμπος .Σήμερα στη μονή διαμένουν τέσσερις μοναχές με ηγουμένη την γερόντισσα Μακαρία. Να σημειωθεί πως μαζί με τον Μητροπολίτη Λαρίσης είχαν έρθει και ο αρχιμανδρίτης Αχίλλειος ,καθώς και ο διάκονος Ιάκωβος.