Πότε ελήφθη η απόφαση για την... Κορέα;

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 12/07/2012

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος , με απόφαση της Συνόδου, θα μεταβεί –όπως έγινε γνωστό από την ιστοσελίδα amen.gr-στην Κορέα τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου σε συνεδρίαση του ΠΣΕ ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υπενθυμίζουμε ότι ο Μεσσηνίας είχε παραιτηθεί από την εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος στους Διαλόγους και στο ΠΣΕ και η παραίτησή του είχε γίνει αποδεκτή από τη Σύνοδο.

Άγνωστο πώς επανήλθε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Και όπως διαβάζουμε στο thriskeftika.blogspot.gr: «Να θυμίσουμε ότι ακόμη εκκρεμεί η απάντηση της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην επιστολή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με την οποία ζητούνταν η λήψη μέτρων εναντίον όσων αμφισβητούν τις οικουμενιστικές του δράσεις.

Εν τω μεταξύ, έχουν μεσολαβήσει εκ του σύνεγγυς συναντήσεις ουκ ολίγων Ιεραρχών και του Αρχιεπισκόπου με τον Πατριάρχη σε Κοζάνη και Καστοριά. Αλλά ποιος είχε χρόνο μέσα σε αυτά τα πανηγύρια, συγγνώμη μέσα στους τόσους πανηγυρισμούς, να συζητήσει για το θέμα εκείνης της επιστολής;

Μήπως λόγω «των γνώσεων και της συσσωρευμένης εμπειρίας» του Μητροπολίτου Μεσσηνίας ανατεθεί σε εκείνον να εισηγηθεί και τη θέση της Συνόδου για το μάθημα των Θρησκευτικών;»