“Η Εκκλησία και βοηθά και φόρους πληρώνει”

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/07/2012

“Όπως όλοι οι θεσμοί της χώρας, έτσι και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία πληρώνει τους φόρους σύμφωνα με τον νόμο” απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου ο διευθυντής της μόνιμης αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες τιτουλάριος Μητροπολίτης Αχαΐας Αθανάσιος  . Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με τους θρησκευτικούς ηγέτες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Λάζλο Σούρχαν.

O πανιερώτατος τιτουλάριος μητροπολίτης κ. Αθανάσιος ρωτήθηκε αν η ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία σκοπεύει να φανεί αλληλέγγυα προς τον ελληνικό λαό, πληρώνοντας περισσότερους φόρους.   

Ο μητροπολίτης απάντησε ότι η ελληνική εκκλησία, ως θεσμός, πληρώνει τους φόρους, σημειώνοντας ότι οι τόποι λατρείας (εκκλησίες) πουθενά στον κόσμο δεν πληρώνουν φόρους.

Απεναντίας, δήλωσε ο ίδιος, η Ελληνική Εκκλησία έχει δώσει το 96% της περιουσίας της στην Ελλάδα, στηρίζοντάς τη σε δύσκολες στιγμές της ιστορίας της. «Είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε να βοηθάμε, δίνοντας ό,τι μπορούμε στη χώρα και στηρίζοντας το λαό» δήλωσε ο μητροπολίτης Αθανάσιος τονίζοντας ότι υπάρχει διαφάνεια και διαθέσιμα στοιχεία για την προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος.