Ανοικτό σε όλους το Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Συνόδου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/07/2012

Προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον ισόγειο χώρο του Συνοδικού Μεγάρου, υπεγράφη σήμερα στις 10.00 π.μ. στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου μεταξύ του Προέδρου της Ιεράς Συνόδου, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και  του Αξιoτίμου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννου Σγουρού παρουσία των Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο  Μακαριώτατος, υποδεχόμενος τον κ. Σγουρό, εξέφρασε την συγκίνηση και τη χαρά του για το έργο που θα κατασκευαστεί, το οποίο και θα αποτελεί έργο για το λαό μας και όχι έργο κρατικό ή εκκλησιαστικό. Όπως τόνισε, το Πολιτιστικό Κέντρο θα  ενισχύει την αμφίδρομη επικοινωνία Εκκλησίας και κοινωνίας και θα επαυξάνει την προσβασιμότητα  της νέας γενιάς στη ζωή της Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο κ. Σγουρός υπογράμμισε  ότι η Περιφέρεια  Αττικής δεν αρνήθηκε  ποτέ να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Εκκλησίας, σημειώνοντας ότι ήδη εδώ και καιρό έχει εγκαινιάσει μαζί με το Μακαριώτατο μία σειρά κοινωνικών παρεμβάσεων στήριξης των πλέον αδυνάμων πολιτών σε μία περίοδο πρωτοφανούς και βαθειάς κρίσης. Όπως χαρακτηριστικά είπε, Περιφέρεια και Εκκλησία έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν ένα ουσιαστικό ανάχωμα στην απειλή διατάραξης της κοινωνικής συνοχής.

Με την υπογραφή της σημερινής προγραμματικής σύμβασης και την εκκίνηση της διαδικασίας δημοπράτησης και υλοποίησης του Πολιτιστικού Κέντρου, κατέληξε ο κ. Σγουρός, στηρίζουμε παράλληλα και πρωτοβουλίες που προωθούν την πνευματική καλλιέργεια των πολιτών.

Εκ της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου της Εκκλησίας της Ελλάδος. (φωτο εφημερίδα Τα Νέα)