Άνθισε το ακάνθινο στεφάνι στην Ι.Μ.του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 04/07/2012

Στην ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Υμηττό, το ακάνθινο στεφάνι που είναι τοποθετημένο από την Μ. Πέμπτη στον Εσταυρωμένο, έχει ανθίσει! Μικρά κόκκινα άνθη και πολλά φύλλα που όλο και πυκνώνουν, στολίζουν πλέον το ακάνθινο στεφάνι του Ιησού Χριστού.

Πολλοί, μέσα στην καταχνιά των ημερών, βλέπουν στο φαινόμενο αυτό, ως μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. 

Η ηγουμένη της ιεράς μονής κ. Χριστονύμφη  Σπυροπούλου, δεν ήθελε να δώσει στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος Παρατηρητής»κανένα επιπρόσθετο στοιχείο για το φαινόμενο, αλλά περιορίσθηκε να πει: «Προτιμούμε να μείνει στην αφάνεια. Παρακαλώ πολύ μην δημοσιεύσετε τίποτε. Δεν θέλουμε να δοθεί δημοσιότητα, αλλά να παραμείνει ως μαρτυρία δική μας, εντός της ιεράς μονής. Δεν επιθυμούμε η ιερά μονή να αποτελέσει αφορμή για οποιονδήποτε σχολιασμό».

Επίσης ο ιερέας Ευάγγελος Πιτσουλάκης ο οποίος  κάθε Κυριακή εκτελεί το Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στην ιερά μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, δηλώνει: «Το ακάνθινο στεφάνι ήταν επί τρεις μήνες κατάξερο, φρυγανιασμένο, έτοιμο να πέσει. Ήταν ένας νεκρός οργανισμός  και όμως, εδώ και λίγες ημέρες βγάζει πολλά φυλλαράκια και κόκκινα μικρά άνθη. Συγκλονίστηκα όταν το είδα. Να πάνε να δουν όσοι δεν πιστεύουν στον Χριστό και στα θαύματα».(πηγή Ανεξάρτητος Παρατηρητής-ρεπορτάζ Μάκης Βραχιολίδης)