36 χρόνια στο Πηδάλιο της Ι.Μητροπόλεως Ηλείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/10/2017

Για την Ιερά Μητρόπολή μας, η σημερινή ημέρα 3 Οκτωβρίου 2017, εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι ημέρα γιορτής, χαράς και μεγάλης ευλογίας, διότι συμπληρώθηκαν 36 ολόκληρα χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ του Β', η οποία έλαβε χώρα εις τον πανηγυρίζοντα περικαλλή και ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι Αθηνών στις 3/10/1981, υπό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού ΣΕΡΑΦΕΙΜ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ενθρονίστηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας και ανέλαβε τα καθήκοντά του, την 24η Οκτωβρίου 1981, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου.

Με την ευκαιρία αυτής της επετείου Του, ευχόμεθα στον ακάματο εργάτη και ανύστακτο φρουρό της τοπικής μας Εκκλησίας και Πνευματικό μας Πατέρα, με το πολυποίκιλο έργο και την ισχυρή προσωπικότητα, υγεία ψυχική και σωματική καθώς επίσης και μακρότητα ημερών, έτσι ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα, ανέφελα και άλυπα την Αγλαόκαρπη, Τετιμημένη και Θεάρεστη Αρχιερατική Διακονία Του, προς δόξα του Τριαδικού Θεού και σωτηρία του Χριστεπωνύμου πληρώματος της Ιεράς Μηητροπόλεώς μας. ΑΜΗΝ!

Γερμανού του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιοτάτης Μητροπόλεως Ηλείας, Ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου Πολλά τα Έτη!! (π. Νικόλαος Κατσηδήμας)