Αντίδραση γονέως για τα θρησκευτικά

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 25/09/2017
Την έντονη αντίδραση γονέων έχει προκαλέσει στο Αίγιο, το περιεχόμενο του νέου βιβλίου θρησκευτικών της Δ΄ Δημοτικού, αφού οι μαθητές θα διδάσκονται για το Κοράνι και τον ιουδαϊσμό.
Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Φανερωμένης π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, έκανε την αρχή, καταθέτοντας υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο που φοιτά το παιδί του, για απαλλαγή του από συγκεκριμένες ενότητες.
Η πιο σοβαρή ένσταση έχει να κάνει με τις αναφορές στον μουσουλμανισμό, αφού πιστεύεται ότι προσπαθεί να περάσει υπογείως αλλόθρησκα μηνύματα.
Οπως παρατηρεί ο ιερέας «φέτος, οι αναφορές είναι περισσότερες για άλλες θρησκείες παρά για τον χριστιανισμό και δεν το αποδέχομαι», αν και ακόμα δεν έχει πάρει απάντηση από τη διεύθυνση του σχολείου.
Αποψή του, όπως και άλλων γονέων, είναι ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην πλήρη γνώση του χριστιανισμού, αφού τα παιδιά δεν είναι ικανά να αντιληφθούν τις διαφορές των θρησκειών.
Σε μία πρώτη συνάντηση που έγινε στο δημοτικό σχολείο Αβύθου, όπου φοιτά το παιδί του, παρόντων διευθυντή και γονέων, του αναφέρθηκε ότι δεν ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή για να συζητηθεί.
«Εισέπραξα αδιαφορία και αδράνεια», σχολίασε ο π. Αθανάσιος, εμμένοντας στην αίτησή του, στην οποία ειδικότερα, δεν επιτρέπει και δεν επιθυμεί να διδαχθεί το παιδί του προσευχές, όπως το Κοράνιο, του ιουδαϊσμού, βάπτισμα και χρίσμα καθολικών και προτεσταντών κ.ά. που δεν συνάδουν με τα πιστεύω και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του.