Καναδά: 12 οικογένειες στηρίζουν την Εκκλησία

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 22/09/2017

Ο Mητροπολίτης Σωτήριος, συνοδευόμενος από τον π. Σ. Βανδώρο, τον π. Ι. Καουκάκη και τον πρωτοψάλτη Α. Χριστοδουλούλη επισκέφθηκαν τις τέσσερις κοινότητες της επαρχίας Σασκάτσουαν.

Λειτούργησαν την Κυριακή στο Σασκατούν στον Ι. Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου. Είχαν συνεδρίαση με το διοικητικό συμβούλιο και μίλησαν για το κτίσιμο νέας εκκλησίας και κοινοτικού κέντρου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε συζήτηση με όλο το εκκλησίασμα στην αίθουσα του Ιερού Ναού και προσεφέρθη γεύμα σε όλους.

Στη Θεία Λειτουργία και σε όλες τις εκδηλώσεις έλαβε μέρος ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Βανκούβερ κ. Α. Ιωάννου.

Δευτέρα βράδυ λειτούργησαν στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων Yorkton του Σασκάτσουαν. H μικρή αυτή Κοινότης έχει μόνο δώδεκα (12) οικογένειες, αλλά κρατούν την εκκλησία τους και μία φορά τον μήνα πηγαίνει ο π. Σ. Βανδώρος και τους λειτουργεί. Θερμά συγχαρητήρια!

Την Τρίτη το βράδυ λειτούργησαν στον Ι. Ν. Αγίων Πέτρου και Παύλου Regina Saskatchewan και μετά τη Θεία Λειτουργία ετέλεσαν τον αγιασμό για την έναρξη του ελληνικού σχολείου.

Η εκκλησία ήταν κατάμεστη από ευλαβείς χριστιανούς και πολλά παιδιά, τα οποία προσήλθαν όλα στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον αγιασμό, όλοι κατέβηκαν στην αίθουσα της εκκλησίας και είχαν δείπνο. Μίλησε ο πρόεδρος κ. Περεντές. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και η γερουσιαστής κυρία Παναγιώτα  Μέρτσαντ.

Στο τέλος μίλησε ο Μητροπολίτης Σωτήριος και όλοι μαζί έψαλλαν εκκλησιαστικούς ύμνους και χριστιανικά άσματα.

Την Τετάρτη το βράδυ επισκέφθηκαν την μικρή, αλλά θαυματουργή Kοινότητα του Swift Current, η οποία επίσης έχει δώδεκα (12) οικογένειες και κρατεί εκκλησία και ετέλεσαν τη Θεία Λειτουργία. Mετά τη Θεία Λειτουργία εδείπνησαν όλοι μαζί.

Κατενθουσιασμένοι έμειναν οι ευλαβείς χριστιανοί από την επίσκεψη του Μητροπολίτη και των ιερέων, αλλά και ο Μητροπολίτης έμεινε κατενθουσιασμένος και τους συνεχάρη.

Δοξολογία, αίνος  και ευχαριστία αναπέμπονται στον Τρισάγιο Θεό για τους τόσο ευλαβείς χριστιανούς, αλλά και τους τόσο καλούς ιερείς, οι οποίοι στην επαρχία αυτή της Σασκάτσουαν εργάζονται τόσο όμορφα .

Υπενθυμίζεται ότι, η επαρχία της Saskatchewan είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα.

Αρχείο Ειδήσεων
<Αύγουστος 2018>
ΔεΤρΤεΠεΠαΣάΚυ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάντε click ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εορτολόγιο

Σήμερα 15/08/2018 γιορτάζουν:

Δέσποινα, Δέσπω, Δεσποίνου, Δεσποινιώ, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Πιπίνα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια, Κρίστι, Κρύστα, Μαρία (για παντρεμένες γυναίκες), Μάριος, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαριέττα, Μαρούσα, Μάρσια, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μιρέλλα, Μυρελλα, Μιρέιγ, Μιρέϊγ, Μιρεϊγ, Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Πανίκος, Τάκης, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Παναγούλα, Πάνη, Τότα, Τούλα, Πρέσβεια, Πρεσβεία, Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά, Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Γεθσημανή, Μαρινίκη, Καθολική, Ηλιοστάλακτη

Πηγή: www.eortologio.gr