Ιερά Πανήγυρις Προσκυνηματικού Ναού Αγίων Αναργύρων Αρχαίας Κορίνθου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/06/2012
 
          Το Σάββατο 30 Ιουνίου, παραμονή της εορτής, στις 7:30 το βράδυ, θα τελεστεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Αναργύρων Αρχαίας Κορίνθου. Στις 9:30 το βράδυ, μετά τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία.
          Την επομένη, Κυριακή 1 Ιουλίου, ημέρα της εορτής των Αγίων, στις 7:00 το πρωί, θα τελεστείΌρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Αναργύρων Αρχαίας Κορίνθου.
          Στις 7:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η ακολουθία του Εσπερινού και θα ακολουθήσει Ιερά Παράκληση στην Κυρία Θεοτόκο. Τέλος, στις 9:30 μμ θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία της 2ας Ιουλίου,  Εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου).
          Με τον τρόπο αυτό, Θεού θέλοντος, και εφέτος θα ολοκληρωθούν στην Αρχαία Κόρινθο, από όπου και ξεκίνησαν, οι εορταστικές πνευματικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, καθώς η Αρχαία Κόρινθος αποτέλεσε τον τόπο της δράσης του. Εορτάζοντας τους Αγίους, τιμούμε τον Μόνο Τριαδικό Θεό και  με Αυτών τις πρεσβείες ζητούμε για τη σωτηρία της ψυχής μας, αλλά και την ανακούφιση των προβλημάτων που η πατρίδα μας σήμερα ιδιαίτερα αντιμετωπίζει. Ο Απόστολος Παύλος και οι Άγιοι Ανάργυροι ας μεσιτεύουν στον Κύριό μας Ιησού Χριστό για όλους μας.
 
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο