Θρησκευτικός τουρισμός

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 14/07/2017

Δημοσιογράφοι του ρωσικού περιοδικού Vokrug Sveta βρίσκονται στη Θεσσαλία σε ταξίδι που οργάνωσε για τους ανθρώπους του Τύπου το γραφείο Τύπου της ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θέμα προβολής τον θρησκευτικό τουρισμό.

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Θανάση Παιδή στον Όλυμπο, καθώς και στις Ιερές μονές Σπαρμού, Αγίου Αντωνίου Κοκκινόγης, και στην Ι.Μ Παναγίας Ολυμπιώτισσας.

Οι περιηγήσεις των δημοσιογράφων συνεχίζονται στο διαχρονικό μουσείο της Λάρισας, την Αγία Παρασκευή, τη Μονή Αγίου Δημητρίου Στομίου και τα Μετέωρα.

Σημειώνεται πως το περιοδικό Vokrug Sveta είναι από τα σημαντικότερα της Ρωσίας, εκδίδεται από το 1861 και κυκλοφορεί σε 500.000 αντίτυπα κάθε μήνα.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής επισήμανε πως «ο θρησκευτικός - προσκυνηματικός τουρισμός, ως επικουρική μορφή τουριστικής ανάπτυξης, μπορεί να βοηθήσει την τοπική ανάπτυξη περιοχών της Θεσσαλίας, οι οποίες χρήζουν επιπρόσθετης οικονομικής τόνωσης» και πρόσθεσε: «Μεγάλη σημασία έχει και η ανάδειξη των πολιτιστικών χαρακτηριστικών των θρησκευτικών αξιοθέατων, κάτι που αυξάνει τη συνολική ελκυστικότητα του μνημείου χωρίς αυτό να μειώνει ή να αντιτίθεται στα θρησκευτικά χαρακτηριστικά του».

Σημείωσε δε, ότι με προπομπό τα Μετέωρα θα πρέπει να καταρτιστεί «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προσκυνηματικού τουρισμού».