Μητροπολίτης Φθιώτιδος: «Το φιλότιμο του Έλληνα θα ανατρέψει την κρίση»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/06/2012

Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου, το οποίο στεγάζεται στο Γ΄ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Τρίτη 26 Ιουνίου το απόγευμα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του 1ονγια την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Δήμο Λαμίεων για την αντιμετώπιση ενός σοβαρότατου κοινωνικού προβλήματος και 2ονγια το μήνυμα που θα δώσει στους ανασφάλιστους αδελφούς μας ότι η αγάπη και η συνεργασία είναι η διέξοδος από τα στενωπά της απογνώσεως και της δεινής καταστάσεως στην οποία περιέρχονται οι αναξιοπαθούντες αδελφοί μας.

Ετόνισε ότι στην δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει η κοινωνία μας το φιλότιμο του Έλληνα είναι εκείνο που θα ανατρέψει την κρίση και θα ανοίξει νέους δρόμους προόδου και αλληλεγγύης Με το Κοινωνικό Ιατρείο όλοι οι ανασφάλιστοι θα έχουν την ανάλογη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν θα υπάρξει πρόβλημα μη αντιμετωπίσιμο.

Εζήτησε την συμπαράσταση όλων και απηύθυνε έκκληση προς τους δυναμένους να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια αυτή προσφέροντας φάρμακα και ενισχύοντας την προώθηση ανασφάλιστων σε νοσηλευτικά ιδρύματα για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Τέλος συνεχάρη τον Ιατρικό Σύλλογο και όλους τους παρισταμένους Ιατρούς και Νοσηλευτές για την εθελοντική προσφορά τους και την αγάπη με την οποία περιβάλλουν το Κοινωνικό Ιατρείο.

Ενδεικτική της βαρύτητος που δίδει στην προσπάθεια αυτή η Ιερά Μητρόπολή μας αποτελεί η σχετική Εγκύκλιος του Σεβασμιώτατου που θα διαβασθεί τη Κυριακή 1ηΙουλίου σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Στα Εγκαίνια παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Βασίλειος Κυριακάκης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος και πολλοί Ιατροί, συνεργάτες του Κοινωνικού Ιατρείου.