Η Φοινικούντα τίμησε την Πολιούχο της

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/07/2017

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και την παρουσία πλήθους πιστών τίμησε η Φοινικούντα την πολιούχο της, Παναγία Τριχερούσα.
Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και του επιχώριου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας στα γραφικά σοκάκια της Φοινικούντας.


Την Εικόνα έφεραν επ’ ώμου άνδρες του Λιμενικού Σώματος και του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας. Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας και η φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος.


Στο τέλος της λιτανείας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και επικαλέστηκε τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου για όλο τον κόσμο.


Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος. Παρέστησαν ο βουλευτής Π. Κωνσταντινέας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη, Κων/να Νικολάκου και Π. Μαντάς , ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης, ο πρ. Υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, οι πολιτευτές Μ. Χρυσομάλλης και Λ. Φιλιππόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι,  εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.