"Καμπάνες" στον παπά και την παπαδιά

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 17/06/2017

“Κι αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας" λέει η παροιμία, αλλά σίγουρα δε βρίσκει εφαρμογή σε μπλόκο της Τροχαίας. Και τα όσα συνέβησαν με πρωταγωνιστές έναν ιερέα μα κυρίως την παπαδιά του, σε έλεγχο της Τροχαίας Πύργου, δεν περιγράφονται μέσα από ένα δημοσιογραφικό κείμενο. Ξεκινώντας από το τελικό αποτέλεσμα αρκεί να αναφέρουμε πως στο Αυτόφωρο των Δικαστηρίων του Πύργου, η παπαδιά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών και ο παπάς αντίστοιχα 29 μηνών για μια σειρά παραβάσεων που δεν είχε να κάνει μόνο με τον τροχονομικό έλεγχο, αλλά και την επίθεση προς τους αστυνομικούς, φραστικά και με κλωτσιές, την ώρα που οι τελευταίοι προσπαθούσαν να τους ηρεμίσουν.

Στον έλεγχο που έγινε από τους τροχονόμους την περασμένη Πέμπτη στον 62χρονο ιερέα από τη νότια Ηλεία, οι τροχονόμοι πήγαν να βεβαιώσουν παράβαση. Η παπαδιά απαίτησε σεβασμό προς το πρόσωπο του ιερέα σε βαθμό που να ζητηθεί να μην βεβαιωθεί η κλήση… Βέβαια ο τρόπος δεν ήταν και τόσο ήρεμος, αφού όταν βγήκε η τελευταία από το αυτοκίνητο, ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε.

Η παπαδιά “στόλισε” τους αστυνομικούς με διάφορα κοσμητικά και δεν δίστασε να κλωτσήσει έναν εξ αυτών. Οι αστυνομικοί μπροστά στο μανιασμένο ζευγάρι, δεινοπάθησαν να τους συλλάβουν και να τους οδηγήσουν στο Αυτόφωρο. Το σύνολο της παραβατικής συμπεριφοράς, του ιερέα και της παπαδιάς, συνεκτιμήθηκε από το Δικαστήριο ως προς την τελική απόφαση της ποινής. Βέβαια οι δράστες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι…(ilialive.gr)