"Να αντιδράτε Χριστιανοί μου..." - φωτογραφίες

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/06/2017

ierovima- Κώστας Ζαφειρίου 

«Πρέπει να αντιδράτε όταν ακούτε ότι θα καταργήσουν τα θρησκευτικά, τις εικόνες από τα σχολεία μας…Και τώρα θέλουν να διδάξουν μαθήματα σεξουαλικής αγωγής στα 8χρονα και να τους μιλάνε και για τρίτο φύλο», τόνισε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του στα «Κωνσταντίνεια» ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.

 

Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης και η Ιερά Μητροπόλις Ηλείας με αφορμή την επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως (29η Μαΐου 1453), διοργάνωσαν στις 28 Μαϊου την Β΄ Ημερίδα Ιστορίας &  Λαογραφίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ». στο Δημαρχείο Ανδραβίδας.

Παρόντες κληρικοί της Ι.Μητροπόλεως, ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ, οι αντιδήμαρχοι κ. Λάμπης Δημόπουλος και Ανδρέας Μίγκος, δημοτικοί σύμβουλοι η πρόεδρος της ΤΚ κ. Ζωή Καραβανά κ.α.

 

Οι εισηγήσεις

 

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από την  διδάκτορα και διδάσκουσα στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνά Κονταλή, με θέμα: «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος: Ο Εθνομάρτυρας αυτοκράτορας του Γένους».

 

Επίσης εισήγηση παρουσίασε ο διδάκτορας Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Ιεροκήρυκας της Ι.Μ Ηλείας, πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος, με θέμα: ««Η συμβολή της τοπικής Εκκλησίας της Ηλείας στους Εθνικούς Αγώνες».

Τελευταία εισήγηση του πανεπιστημιακού αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μπελέζου με θέμα: «Ερμηνείες στην Αποκάλυψη του Ιωάννου κατά την Τουρκοκρατία».

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε  μουσικοχορευτική παράσταση από το Τμήμα παραδοσιακών χορών του «Συλλόγου Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας Η ΕΣΤΙΑ».