Τμήμα της Τιμίας Αλύσεως του Αποστόλου των Εθνών στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου (οδού Ψαρρών)

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/06/2012

(αρχιμ.π. Φιλόθεος Ορφανουδάκης)  Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορταστεί και εφέτος η Ιερά Μνήμη του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου στον περικαλλή ιστορικό Ιερό Ναό Toυ εν Αθήναις.
Σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, καθώς και ευγενική παραχωρήσει του Προέδρου του Ε.Σ. του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, πρωθιερέως π. Θωμά Συνοδινού θα μεταφερθεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, για πρώτη φορά προσφερόμενη προς προσκύνησιν και αγιασμόν των ευσεβών Χριστιανών, το τμήμα της Τιμίας Αλύσεως του Αγίου Αποστόλου Παύλου, το οποίο το Μάιο του 2001 εδώρησε ο Πάπας Ιωάννης-Παύλος κατά την επίσημη εν Αθήναις επίσκεψή του, τω Μακαριστώ Αρχιεπισκόπω κυρώ Χριστοδούλω και τη αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος.
Όπως κάθε χρόνο δε, έτσι και εφέτος, η Εκκλησία της Ελλάδος θα τιμήσει την Ιερά Μνήμη του Ιδρυτού αυτής Αποστόλου Παύλου στον Ιερό μας Ναό με Συνοδικό Εσπερινό και Συνοδική θεία Λειτουργία, η οποία και θα αναμεταδοθεί από την τηλεόραση της ΕΤ1.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΑΛΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012
Ώρα 7.00 μ.μ. Υποδοχή Τιμίας Αλύσεως έμπροσθεν του Ιερού Ναού.
Πανηγυρικός Εσπερινός.
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012
Ώρα 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία
Ώρα 7.00 μ.μ. Μέγας πανηγυρικός Συνοδικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου.
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012
Ώρα 6.45 π.μ. Όρθρος και Συνοδική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων - μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Ώρα 7.30 μ.μ. Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός
Ώρα 8.15 μ.μ. Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και τμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Παύλου.
Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012
Ώρα 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Αναχώρησις Τιμίας Αλύσεως από τον Ιερό μας Ναό.

Προσβαση στον Ιερό Ναό:
Α) ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: διερχόμενα από οδό Λιοσίων, στάση Ηπείρου.
Β) ΜΕΤΡΟ: στάση Σταθμός Λαρίσης δια μέσου των οδών Σάμου & Κρήτης , ή στάση Μεταξουργείο από έξοδο Δεληγιάννη, δια της οδού Χίου.
Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοικτός καθημερινά, από 6.30 έως 12 μεσονύκτιο.

Εκ του Ιερού Ναού.