"Κωνσταντίνεια" στην Ανδραβίδα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/05/2017

Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης και η Ιερά Μητροπόλις Ηλείας με αφορμή την επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως (29η Μαΐου 1453), διοργανώνουν την Β΄ Ημερίδα Ιστορίας &  Λαογραφίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ», την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Ανδραβίδας και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στην Ημερίδα θα παρουσιάσουν εισηγήσεις η διδάκτορας και διδάσκουσα στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνά Κονταλή, με θέμα: «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος: Ο Εθνομάρτυρας αυτοκράτορας του Γένους», ο διδάκτορας Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος, με θέμα: ««Η συμβολή της τοπικής Εκκλησίας της Ηλείας στους Εθνικούς Αγώνες» και ο πανεπιστημιακός, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μπελέζος με θέμα: «Ερμηνείες στην Αποκάλυψη του Ιωάννου κατά την Τουρκοκρατία».

Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική παράσταση με χορούς και τραγούδια από το Τμήμα παραδοσιακών χορών του «Συλλόγου Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας Η ΕΣΤΙΑ». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δεξίωση των παρισταμένων.