Παρουσίαση βιβλίου με τρόπο που αγαπά η νεολαία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/06/2012

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση, που θα γίνει στον προαύλιο χώρο του ναού της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως (Διγενή και Παναγούλη), την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 20:00, για την παρουσίαση του βιβλίου «Οι Τρείς Ιεράρχες μιλούν για την Θεία Λειτουργία».

 

Μέσα από τα λόγια των Τριών Ιεραρχών το πόνημα, που είναι ένα εύχρηστο μαθησιακό παιχνίδι για παιδιά σχολικής ηλικίας, με ψηφίδες και ζωγραφιές, με παιδαγωγικό τρόπο διδάσκει στο παιδί το μέγα μυστήριο της Εκκλησίας, τη Θεία Λειτουργία.

 

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον διακεκριμένο Ιεράρχη της Ορθοδοξίας, τον σύγχρονο κατηχητή της αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας, τον Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας Στέφανο, την προσωπικότητα του οποίου θα παρουσιάσει κατά την εκδήλωση ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος.

Ο Μητροπολίτης Στέφανος που θα παρεπιδημεί εν Αθήναις την ημέρα εκείνη, έχει προσκληθεί να παραστεί στην εκδήλωση.

 

Για το περιεχόμενο του βιβλίου θα μιλήσουν δύο μαθητὲς δημοτικού σχολείου και ὁ πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και ὁ καθηγητής Ιωάννης Βογιατζής, Διευθυντής του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Αργολίδος, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Δαντίλη.

 

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά, ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, η χορωδία της Εκκλησιαστικής Κοινότητας Αγίας Σοφίας Ψυχικού και χορευτικά συγκροτήματα από τις ενορίες Αγίας Σοφίας Πειραιώς και Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

 

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Πειραϊκή Εκκλησία και ιστοσελίδες ενημέρωσης.

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή η παρουσία Σας, στην πρώτη αυτή δημόσια εκδήλωση του katixitiko.gr, που με πίστη και αγάπη αγωνίζεται μέσα από το διαδίκτυο για την προώθηση της κατηχήσεως.