Ξήλωσαν φωτοβολταϊκά από το ξωκκλήσι της Παναγίας Τσεμπερούς

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 20/06/2012

Άγνωστοι αφαίρεσαν  εκ του  Εξωκκλησίου της Παναγίας  Τσεμπερούς,  το οποίο ανήκει στην Ενορία  του χωριού Πάπαρι της Αρκαδίας, το φωτοβολταϊκό   σύστημα ηλεκτροφωτισμού  και ηλεκτροδοτήσεως της Εκκλησίας και των βοηθητικών χώρων αυτής.          Με μεγάλη θλίψη αντίκρισε την Τρίτη 19ηΙουνίου 2012,  το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο Εφημέριος του χωριού,τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Τσεμπερούς Αρκαδίας,  εκ του οποίο  άγνωστοι   έκλεψαν το μικρό φωτοβολταϊκό σύστημα που εξυπηρετούσε τις ανάγκες των δυο Ναών που βρίσκονται στο βουνό « ΤΣΕΜΠΕΡΟΥ».

 

Μετά από πάρα πολλά χρόνια, αυτό το σύστημα είχε αγοραστεί από το υστέρημα και την αγάπη ευσεβών χριστιανών,  με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των χριστιανών τις ημέρες της Πανηγύρεως, αλλά και άλλων τυχών εκδηλώσεων,    πρωτίστως  όμως, για την δυνατότητα κάθε στιγμή, αντλήσεως νερού με μοτέρ ( πιεστικό )  σε περίπτωση πυρκαγιάς από τις δύο μεγάλες αποθήκες νερού που έχουν κατασκευασθεί εντός του προαυλίου των δύο πανέμορφων Ιερών Ναών.

 

Της κλοπής επιλήφθηκε η  Αστυνομική Διεύθυνση  Τριπόλεως και κατατέθηκε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου  μήνυση κατ΄ αγνώστων, καθώς επίσης ενημερώθηκε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

          Η ζημιά  αυτής της κλοπής έχει σημαντικό οικονομικό κόστος, το οποίο τριπλασιάζεται την σημερινή εποχή που βρισκόμαστε εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσεως.

          Γίναμε μια ακόμη φορά  μάρτυρες στην Αρκαδία  και την περιοχή γύρω της Τριπόλεως,  μιας συνεχιζόμενης και χωρίς οίκτο, επιδρομής από   κλέφτες, που έχουν βάλει στο μάτι την Εκκλησία του Χριστού μας.  Καταστροφές σε εξωκκλήσια στο χωριό Τζίβα, κλοπές καμπανών στο χωριό Αγ. Βασίλειος, κλοπές σε Ιερές Μονές,  κλοπή  των μανουαλίων στην Μεταμόρφωση της Τριπόλεως, κλοπές  κανδηλιών στο Κοιμητήριο της Τριπόλεως, καθημερινές επιδρομές σε παγκάρια εκκλησιών και πολλά άλλα..., και όλα αυτά γιατί τα πάντα δοκιμάζονται σε αυτόν τον τόπο και κανείς δεν προσπαθεί να  βάλει το δικό του λιθαράκι για μια καλύτερη Ελλάδα, μια  Ελλάδα αντάξια των Αγίων και των Μαρτύρων της Πίστεώς μας, καθώς και των Αγωνιστών και Ελευθερωτών της Πατρίδος μας.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

 της Ενορίας Αγίου Νικολάου Πάπαρι Αρκαδίας