Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στο Πεκίνο-Ευχές για τα ονομαστήριά του

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/06/2012

(ΤΕΕΣ) Στο Πεκίνο για να συμμετάσχει στο δεύτερο γύρο συνομιλιών της κοινής ομάδας εργασίας Ρωσίας-Κίνας για τις επαφές και τη συνεργασία στον θρησκευτικό τομέα αφίχθη στις 18 Ιουνίου 2012 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Το αεροδρόμιο του Πεκίνου τον Ιεράρχη υποδέχθηκαν ο Πρεσβευτής Σύμβουλος της Ρωσικής Πρεσβείας στο Πεκίνο κ. Αι. Τομίχιν, η Υποδιευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κρατικής Διεύθυνσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για θέματα θρησκειών  (ΚΔΘΘ) κα Σιάο Χουν και ο υποδιευθυντής του πρώτου τομέα του Δ΄ Τμήματος ΚΔΘΘ κ. Χαο Ζουγιάν.

Τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χώρο της Ρωσικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, όπου παλαιότερα ήταν η έδρα της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Κίνα, τέλεσε την ημέρα μνήμης του Οσίου Ιλαρίωνα του Νέου, στις 19 Ιουνίου 2012 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

Επίσης συλλειτούργησαν ο Προϊστάμενος της Ορθόδοξης κοινότητας Σαγκάης πρωθιερέας Αλέξιος Κισελέβιτς και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου ιερέας Σέργιος Βορόνιν.

Στη Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι μέλη της διεθνούς Ορθόδοξης κοινότητας Πεκίνου, πολλοί εκ των οποίων προσήλθαν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ληξάσης της Θείας Συνάξεως ο ιερέας Σέργιος Βορόνιν ευχήθηκε στον Πρόεδρο του ΤΕΕΣ για τα Σεπτά του Ονομαστήρια και για την εικοσιπενταετία της μοναχικής του κουράς, εκφράζοντας την καθολική χαρά των παρισταμένων για την κοινή προσευχή των Ορθοδόξων συμπατριωτών του Πεκίνου μαζί με τον εορτάζοντα Ιεράρχη.