Το Πατριαρχείο συμπαρίσταται στον Τιβεριάδος Αλέξιο και στο ποίμνιο του στη Γάζα

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 15/03/2011

Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων εκφράζει την πλήρη συμπαράστασιν αυτού προς τον Πατριαρχικόν Επίτροπον εν Γάζη, Αρχιεπίσκοπον Τιβεριάδος κ. Αλέξιον και το ανατεθειμενον αυτώ Αραβόφωνον Ρωμαιο-Ορθόδοξον ποίμνιον εξ αφορμής των προσφάτων άτυχών επεισοδίων εις την Ιεράν Μονήν του Αγίου Πορφυρίου Επισκόπου Γάζης.Συμφώνως προς τας πληροφορίας του Πατριαρχικού Επιτρόπου, τα επεισόδια αυτά εδημιούργησαν νεαροί τινες της οικογενείας της κατοικούσης εις δωμάτιόν τι της Μονής.

Ούτοι ηπείλησαν τον Πατριαρχικόν Επίτροπον, εκτύπησαν βιαίως την θύραν αυτού, έσπρωξαν αυτόν και ηρνούντο να συμμορφωθούν προς δικαστικήν απόφασιν να εγκαταλείψουν το δωμάτιον, εις το οποίον κατοικούν.

Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων εκφράζον την ανησυχίαν αυτού δια τον προκληθέντα κίνδυνον, είναι πεπεισμένον ότι αι Δικαστικαί και Κυβερνητικαί Αρχαί της Γάζης θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν την άχρι τούδε δικαιοκρισίαν, ώστε Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι να εξακολουθούν να ζουν εις την Γάζαν εν αρμονική συμβιώσει και συνεργασία τη αρχομένη προς το κοινόν όφελος και συμφέρον από της εποχής =της υπογραφής της συνθήκης του Αχτιναμέ μεταξύ του αειμνήστου Πατριάρχου Ιεροσολύμων Σωφρονίου και του Χαλίφου Ομάρ Χατάμπ.