Τιμήθηκε στην Ηλιούπολη ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/06/2012

Με αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, εορτάστηκε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012, η μνήμη του νέου Σέρβου Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς.

Ψάλθηκε ο Μέγας Εσπερινός μετά Λιτής, Όρθρος και τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Επίσκοπου Σαλώνων Αντωνίου, Γενικού Διευθυντού της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών. Στην Θεία λειτουργία έλαβαν μέρος  ο Σερβομαθής πρωτοπρεσβύτερος Σταμάτιος Σκλήρης, και οι Σέρβοι κληρικοί Ιωάννης Madzic, Ιουστίνος Jeremic, Νέναντ Mihailovic, Μακάριος Imamovic, Ευσέβιος Meandzija, Ντούσαν Bursac και Νικόλαος Gacevic,

Από του Ιερού Αναλογίου έψαλλαν οι ιεροψάλτες Χρήτος Κουταβάκης, Δημήτριος Μπαρμπαρής και Στυλιανός Κορορός, και αντιφωνικά στα Σερβικά οι κληρικοί Νέναντ Mihailovic και Νικόλαος Gacevic.

 

Στην αγρυπνία προσήλθαν εκτός των μελών της εκκλησιαστικής μας κοινότητος και δεκάδες από τους διαβιούντες εν Αθήναις Σέρβους, στους οποίους μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη εορταστική τράπεζα στην αίθουσα δεξιώσεων του Ναού.

Στην Ενορία της Αγίας Μαρίνης διακονεί ο Σέρβος φοιτητής Θεολογίας ιερομόναχος  Ευσέβιος Meandzija, πρωτοβουλία και φροντίδες του οποίου διοργανώθηκε ο εορτασμός, με την αμέριστη συνδρομή του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου.


Το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουνίου 2012, και εν όψη της λήξεως του Σχολικού έτους, τελέσθηκε υπέρ των μαθητών και διδασκάλων των σχολείων της ενορίας, υπαίθριος Θεία Λειτουργία στην αυλή του 3ου δημοτικού σχολείου Ηλιουπόλεως, υπό του προέδρου της εκκλησιαστικής κοινότητος αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου με την επικουρία των συγκέλου Αγαθάγγελου Καρκαγκέλη και πρεσβυτέρου Βασιλείου Ταξιαρχιώτη. Στους αποφοιτούντας μαθητές και των έξι δημοτικών σχολείων της περιοχής, δόθηκε ως ευλογία το βιβλίου του Θεολόγου Ανδρέα Καρίβαλη "Οι Τρείς Ιεράρχες μιλούν για την Θεία Λειτουργία».

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,

του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως