Ο Σεραφείμ για το «Corpus Christi» και τον σκηνοθέτη του, υιό του νεοκώρου του Αγ. Δημητρίου Πειραιώς

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 12/06/2012

"Ο σκηνοθέτης κ. Λαέρτης Βασιλείου προφανώς από αισθήματα μεγάλης ευγνωμοσύνης προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος η οποία περιέθαλψε την οικογένειά του προσφέρουσα εργασία στον πατέρα του κ. Ηλία Βασιλείου, ως νεωκόρο επί αρκετά έτη στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, όταν οικογενειακώς ήλθαν από την γείτονα Αλβανία, ανέσυρε από τη ναφθαλίνη της παγκόσμιας απόρριψης το θεατρικό έργο «CorpusChristi» του Αμερικανού κατά δήλωσή του ομοφυλόφιλου συγγραφέα Τέρενς Μακ Νάλι που εγράφη το 1997 και ενώ στην αρχή προανήγγειλε ότι θα το παρουσιάσει στο θέατρο «Άνεσις» (Κηφισίας 14) λόγω της αφόρητης δυσωδίας και της παράνοιας και γελοιότητος του έργου και της αναμενομένης μικρής προσελεύσεως «ειδικού» κοινού τελικά το παρουσίασε σε μια αποθήκη στο Γκάζι που έχει μετατραπεί σε θεατράκι ονόματι «Χυτήριο».

Η απόδοσις από τον ομοφυλόφιλο συγγραφέα της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας που είναι ευθεία ανατροπή της ανθρώπινης φυσιολογίας και οντολογίας στον Αιώνιο και Πανυπερτέλειο και Πανάγιο Θεό, ο Οποίος μάλιστα απέθανε για την ανθρώπινη οικογένεια καθώς και στους «αγραμμάτους» μαθητές Του, που πλησθέντες υπό του Αγίου Πνεύματος έγιναν οι πλέον έγκριτοι φιλοσοφούντες θεολόγοι της παγκοσμίου ιστορίας και αυτό όχι για να προσποριστούν θέσεις, αξιώματα και ηδονές του κόσμού τούτου αλλά μαρτύρια, διωγμούς και θάνατο, υπενθυμίζει τον ανθρωπομορφισμό των κατασκευασμένων θρησκειών του κόσμου, στους θεούς των οποίων οι κατασκευασταί τους άνθρωποι προσέδωσαν τα δικά τους χυδαία, ποταπά και διεστραμμένα πάθη για να καταπνίξουν προφανώς τον έλεγχο της συνειδήσεώς τους που σε στιγμές πνευματικής νηνεμίας εξεγείρεται εναντίον τους διαμαρτυρομένη για το έγκλημα καθοσιώσεως σε βάρος της υπάρξεώς τους.

Η Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ως ώφειλε κατεδίκασε αυτή την αισχρότητα και την βάναυση και κακόβουλη καθύβριση, υπό το πρόσχημα της δήθεν τέχνης του αληθινού Θεού της αμωμήτου μας πίστεως και κάλεσε τον ορθόδοξο λαό μας να αποδοκιμάση αυτή την πρόκλησι και ύβρι. Παρέλκει κανείς βέβαια να αναφέρει ότι οι συντελεσταί της δυσώδους αυτής παράστασης, οι ηθοποιοί και θεαταί θέτουν εαυτούς εκτός Εκκλησίας με ότι αυτό αιώνια συνεπάγεται.

Εντύπωση όμως προκαλεί η ανύπαρκτη δημοκρατική ευαισθησία του εντύπου τύπου ως λ.χ. της δημοκρατικής εφημερίδας «Αυγή», που έσπευσαν να καλύψουν το ανοσιούργημα των συντελεστών ποδοπατούντες και αυτοί με την σειρά τους χυδαία τα θρησκευτικά αισθήματα του Ορθοδόξου Ελληνικού λαού, που καθυβρίζονται και προσβάλλονται βαναυσότατα με αυτό το παρανοϊκό παραλήρημα του ομοφυλόφιλου Αμερικανού συγγραφέα. Αποδεικνύεται έτσι πόσο πολύ σέβονται τους συνανθρώπους τους και συνεπώς την δημοκρατία για την οποίαν δήθεν αγωνίζονται γιατί είναι γνωστή η αρχή ότι στην δημοκρατία η ελευθερία και τα δικαιώματα του ενός εξικνούνται έως εκεί που αρχίζουν η ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου. Τώρα βέβαια αν υπήρχε δυνατότης διαλόγου με τους απαραδέκτους συντελεστάς αυτής της αθλιότητος θα τους έλεγε κανείς να δοκιμάσουν να παίξουν το ίδιο έργο σε κάποια μουσουλμανική χώρα για να αποκεφαλισθούν αυθωρεί και ολίγον πριν την εκτέλεσή τους, ίσως κατανοήσουν ποίο το μέγεθος της πίστεως την οποίαν ο αιώνιος Θεός ενέπνευσε δια του ενσαρκωθέντος Υιού Του στην ανθρωπότητα δια της θυσίας του Οποίου μεταστοιχείωσε και μετήλλαξε την εκδικητική και εγκληματική πεπτωκυία ανθρώπινη φύση που καλείται εντός της αληθούς Εκκλησίας του Χριστού να αγαπά τους εχθρούς και να εύχεται υπέρ των αδικούντων και υβριζόντων.

Σε αυτό το ανοσιούργημα συνέπραξε και η γνωστή και από την ποινική της εμπλοκή με τον τέως σύζυγό της κ. Απόστολο Δοξιάδη, ηθοποιός κ. Βάσια Παναγοπούλου που κατά δήλωσή της απέδωσε το αίσχιστο αυτό κείμενο στην Ελληνική γλώσσα.

Χρήσιμο είναι παρεμπιπτόντως όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι που θέλουν να γεμίσουν την Ελλάδα με Μουσουλμάνους η που αγωνίζονται ως ο γνωστός δημοκράτης κ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ να ανεγερθεί το τέμενος στο Βοτανικό να παρακαλουθήσουν αν το αντέχουν τον κτηνώδη αποκεφαλισμό εν ονόματι του ανυπάρκτου Θεού Αλλάχ χριστιανού νέου στην Τυνησία της δήθεν Αραβικής άνοιξης όπως την παρουσίασε η Αιγυπτιακή τηλεόραση (http://www.briefingnews.gr/international/item/26372-apokefalian-ne).

Κατόπιν των ανωτέρω αντιλαμβάνεται κανείς ευχερώς τα πράγματα.

Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ
+ ο Πειραιώς Σ Ε Ρ Α Φ Ε Ι Μ"