Χειροτονία νέου κληρικού στη Μητρόπολη Λαγκαδά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/06/2012

(Ι.Μ. Λαγκαδά) Την Κυριακή, 10 Ιουνίου ε.έ., εορτή των Αγίων Πάντων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου- Λαγκαδά, όπου και πραγματοποίησε την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Μιχαήλ, του οποίου η κουρά πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου-Ασκού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του τόνισε ότι η Κυριακή των Αγίων Πάντων, είναι μία εορτή ανοιχτή για όλους τους ανθρώπους, καθώς αποτελεί την πρόσκληση του Θεού προσωπικά για τον κάθε άνθρωπο που πλάσθηκε για την κληρονομία της αιωνίου ζωής. Είναι η εορτή της κοινωνίας των αγίων, μία κοινωνία η οποία θα πρέπει να αποτελεί και το όραμα το δικό  μας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. 

 

 

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αναφέρθηκε στον υποψήφιο Διάκονο π. Μιχαήλ που αυτή την ημέρα προσέρχεται στον Ιερό κλήρο, στα Άγια των Αγίων δια να λάβει τον πρώτο της Ιεροσύνης βαθμό και να γίνει διάκονος της Εκκλησίας του Χριστού σε μία εποχή πολύ δύσκολη που τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια και δισεπίλυτα για την κοινωνία και τους ανθρώπους.

Ο Ποιμενάρχης μας τόνισε επίσης το γεγονός ότι ο π. Μιχαήλ προσέρχεται με δική του προαίρεση και πρωτοβουλία για να προσφέρει τον εαυτό του και να υπηρετήσει την Εκκλησία του Θεού, να συμπαρίσταται στους συνανθρώπους του, μικρούς και μεγάλους, και να δίδει την ομολογία της Πίστεως. Επεσήμανε δε ότι  πρέπει να έχει ζήλο και αγάπη για την διακονία της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας, διότι  από σήμερα αρχίζει μια καινούργια πορεία της ζωής του. Από σήμερα θα πρέπει να είναι υπηρέτης, να είναι διάκονος της αγάπης, της δικαιοσύνης της αρετής, της οσιότητος και να υπηρετεί τον αγιασμό και τον δικό του αλλά και των αδελφών του με κοινό στόχο την σωτηρία ολόκληρου του ανθρωπίνου γένους.
 


Στη συνέχεια τον συμβούλεψε να διαφυλάττει τον εαυτό του καθαρό από «παντός μολυσμού σαρκός και πνεύματος», να συνδέει τη ζωή του με τη ζωή του Χριστού αδιατάρακτα  και τίποτα να μην τον χωρίζει από την αγάπη του προς το πρόσωπο του Χριστού. Να είναι, επίσης, πάντα χαρούμενος διότι αυτόν τον οποίο επιλέγει να υπηρετεί είναι ο αληθινός Κύριος, είναι ο καλός Ποιμήν ο οποίος αφήνει τα ενενήντα εννέα πρόβατα για να σώσει το ένα. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι εκείνος που δεν προσμετρά τις αδικίες και τα λάθη, αλλά έρχεται και δίδει την ευκαιρία να Τον ακολουθήσεις. Τέλος, τον προέτρεψε να είναι σταθερός στις αρετές, στην υπομονή στην πίστη, στην αγάπη και στο ταπεινό φρόνημα, διότι ο Κύριος που επέλεξε να διακονήσει είναι αυτός που πρώτος μας διακόνησε και μας υπηρέτησε, όπως χαρακτηρίστηκα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.