Πίστη και γνώση από την Ε.Ν.Ο.Π. Κερκύρας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/06/2012

Διπλό χαρακτήρα, πνευματικό - εκπαιδευτικό, παρουσίασε η εκδήλωση λήξης δραστηριοτήτων της Ενοριακής Νεανικής Ομάδας Ποταμού (Ε.Ν.Ο.Π.) της ακριτικής Κέρκυρας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου ε. ε. Τα παιδιά με τους συνοδούς τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν τό Ιερό Ησυχαστήριο Παναγία "Κυρά των Αγγέλων" που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού. Η μικρή γυναικεία αδελφότητα, με προεξάρχουσα την ηγουμένη μοναχή Ευπραξία, υποδέχθηκε και φιλοξένησε με περίσσια αγάπη, για μία περίπου ώρα, τους νεαρούς προσκυνητές, που άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ιστορία της Μονής και κυρίως όλα όσα αφορούσαν την μακαριστή ηγουμένη και ασκήτρια μοναχή Αναστασία Βλάχου.

Αμέσως μετά η πεντηκονταμελής ομάδα έφθασε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λευκίμμης, οπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους των άλλοτε Αλυκών. Μέσα στο καταπληκτικό και υπερσύγχρονο αμφιθέατρο, με τη βοήθεια φωτογραφιών και μικροταινιών, παρουσιάστηκε ο τρόπος και οι πολύμοχθοι αγώνες που οι παλαιότεροι κατέβαλλαν για την παρασκευή του αλατιού, που για πολλές δεκαετίες αποτελούσε σημαντική πηγή πλούτου για την γύρω περιοχή και όχι μόνον. Επίσης οι υπεύθυνοι του Κέντρου ενημέρωσαν τα μέλη της Ε.Ν.Ο.Π. για τον σπουδαίο υδροβιότοπο που υπάρχει στον χώρο γύρω από τα ανακαινισμένα κτήρια των Αλυκών.

Μετά την ξενάγηση σε όλους προσεφέρθη μικρογεύμα (σάντουιτς - φρούτα, χυμοί). Ακολούθησε πολύ παιχνίδι, μέχρι τελικής πτώσεως.

Ο δρόμος της επιστροφής διακόπηκε από μία σύντομη στάση, για ένα απολαυστικό παγωτό, κάτω από τα καταπράσινα δένδρα του μικρού άλσους στην περιοχή των Μπενιτσών.

Σημαντικότατο στοιχείο της όλης εκδήλωσης υπήρξε το γεγονός οτι την ομάδα της Ε.Ν.Ο.Π. ακολούθησαν και επτά παιδιά που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο του νησιού. Τα παιδιά αυτά το τελευταίο διάστημα συμμετέχουν σε αρκετές κατηχητικές δραστηριότητες της ενορίας μας.

Λίγο πριν η όλη εκδήλωση φθάσει στο τέλος της, ο εφημέριος και υπεύθυνος της Ε.Ν.Ο.Π., π. Γεώργιος, παρέδωσε σε όλα τα νεαρά μέλη της Ομάδος τους σχετικούς επαίνους, για τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες και εκδηλώσεις, κατά την κατηχητική περίοδο 2011 - 2012.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στην όλη πορεία πιστός ακόλουθος υπήρξε και ο σύζυγος της κατηχήτριας και εφημέριος της ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Κυράς Χρυσικού, π. Γρηγόριος Γκισδάκης.

Καλό καλοκαίρι !