Ο μητροπολίτης ενώπιον 300 μαθητών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/03/2017
Ι.Μ.Χαλκίδος Συνεχίζοντας την επικοινωνία του με την μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα της Τοπικής μας Εκκλησίας και κατόπιν σχετικών προσκλήσεων που του απηύθυναν οι οικείοι Σύλλογοι Διδασκόντων και Διδασκομένων, αλλά και Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε δύο Σχολεία της Χαλκίδος.
Καταρχήν, την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 το πρωί, επισκέφθηκε το 23ο Δημοτικό Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκε η Διευθύντρια κ. Μαρία Τζίνη και οι δάσκαλοι, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και οι μικροί μαθητές.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε και στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος. Ακόμη, δέχθηκε αναμνηστικά δώρα, εκ μέρους της σχολικής κοινότητας, ενώ και ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε συγκινημένος και διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.
Κατά την αναχώρησή του πραγματοποίησε ολιγόλεπτη επίσκεψη και στο παρακείμενο Νηπιαγωγείο, όπου έγινε δεκτός με αισθήματα μεγάλης χαράς από τα μικρά παιδιά.
Ενδεικτικά είναι τα λόγια, με τα οποία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 23ουΔημοτικού σχολίασε την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου, στην ιστοσελίδα του Σχολείου:«Μετά την σημερινή επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο στο Σχολείο μας, είδαμε για ακόμα μια φορά την απεριόριστη αγάπη του για τα παιδιά. Ο λόγος του και οι ευχές του, είναι για εμάς οδηγός σε κάθε μας βήμα. Έχουμε αποθηκεύσει στις καρδιές μας, όμορφες εικόνες, οι οποίες δεν περιγράφονται με λόγια, όσο και αν προσπαθήσεις. Τον ευχαριστήσαμε από κοινού, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων για την άμεση και γρήγορη ανταπόκρισή του, σε κάθε θέμα που μας απασχολούσε.
Είθε τα λόγια του, να έχουν κατανοηθεί από τα παιδιά μας και να δουν πραγματικά ποιες είναι οι σημαντικές αξίες στην ζωή του ανθρώπου.
Το δίδαγμα μέσα από αυτή την επίσκεψη, είναι ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά, τόσο σε εκπαιδευτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ζωής. Αυτό που το σχολείο μας αξιώθηκε να δει σήμερα, είναι από συλλογικό αγώνα και υπομονή» 
 
 Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευεγνικό, επισκέφθηκε το 4ο Γυμνάσιο, όπου έγινε δεκτός από τον Πρεσβ. Ιωάννη Γκρινιάρη, εφημέριο της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδος, στά όρια της οποίας ευρίσκεται το Σχολείο, τον Διευθυντή κ. Ανδρέα Καπεντζώνη και τους Καθηγητές.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους 300 μαθητές του γυμνασίου με θέμα τις σχέσεις επιστήμης και πίστης, με γνώμονα την προαγωγή της ανθρωπότητας με την ορθή χρήση και των δυο.
Στη συνεχεία απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών και συμμετείχε σε παραγωγικό διάλογο με αυτούς, τον οποίον, όπως πάντοτε κυριολεκτικά απόλαυσε.
Φεύγοντας ο Σεβασμιώτατος από το Σχολείο, διένειμε αναμνηστικές ευλογίες και είχε την ευκαιρία επικοινωνίας με τον σύλλογο των καθηγητών, στους οποίους εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση, ενώ παράλληλα τους συνεχάρη για το επιτελούμενο, υψηλού επιπέδου, εκπαιδευτικό έργο τους.