Επιστρέφει στο «σπίτι του» ο Πολιούχος του Πύργου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/03/2017

 

 Σηματοδοτώντας το τέλος των Θρησκευτικών και Λατρευτικών εκδηλώσεων, για μία ακόμη φορά και σύμφωνα με την πολύχρονη τοπική παράδοσή μας, την προσεχή Κυριακή 19 Μαρτίου ε.έ., ( Γ΄ Νηστειών), το εσπέρας θα μεταφερθεί με την αρμόζουσα Εκκλησιαστική τάξη και την προσήκουσα Ιεροπρέπεια η Θαυματουργή εικόνα του προστάτου της πόλεως του Πύργου, Αγίου και ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Πύργου, στο Ιστορικό Παρεκκλήσιο αυτού κατά την συνήθη διαδρομή, όπου και θα εναποθετηθεί στο θρόνο της.

Πριν την μεταφορά και από ώρα 5:00 έως 6:15 μ.μ., θα τελεσθεί ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού και την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της πόλεως. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος.

Κατά την λιτάνευση και μεταφορά της Ιερής εικόνας, τιμές θα αποδώσουν Στρατιωτικό άγημα της Σ.Ε.Τ.Η.Λ. Πύργου και η Φιλαρμονική Πύργου «Απόλλων». π. Νικόλαος Κατσηδήμας