Στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2011

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ανεγνώσθη η Επιστολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου με την οποία προσκαλείται επίσημα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, για να πραγματοποιήσει την Ειρηνική Επίσκεψή του στην Εκκλησία της Κύπρου. Απεφασίσθη η Ειρηνική Επίσκεψη να πραγματοποιηθεί από 25 έως 31 Μαΐου 2011.

Ειδικότερα συνήλθε σήμερα Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011, στην πρώτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

 Στην αρχή της Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, εξέφρασαν την συμπάθειά τους στον δοκιμαζόμενο από τον μεγάλο σεισμό και τις καταστροφικές συνέπειές του, Λαό της Ιαπωνίας. Η θλίψη που προκάλεσαν τα γεγονότα αυτά, οδηγεί όλους μας σε βαθύτατη προσευχή, ώστε με την βοήθεια του Θεού να αντιμετωπιστούν οι δύσκολες συνθήκες και η δοκιμαζόμενη χώρα να ξαναβρεί τον ρυθμό της.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ανεγνώσθη η Επιστολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου με την οποία προσκαλείται επίσημα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, για να πραγματοποιήσει την Ειρηνική Επίσκεψή του στην Εκκλησία της Κύπρου. Απεφασίσθη η Ειρηνική Επίσκεψη να πραγματοποιηθεί από 25 έως 31 Μαΐου 2011.

 Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2011. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 860 και το ποσό ανέρχεται στα 176.046,00 ₠.

 Μετά από πρόταση του Μακαριωτάτου Προέδρου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου  1 περίπτ. β  και παραγράφου 2, του άρθρου 6 του Νόμου 590/1977 «Περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος», την σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Ιεραρχία θα συνέλθει την 16η και 17η Μαΐου 2011, με κεντρικό θέμα προβληματισμού «Η Οικογένεια» και επί μέρους θέματα συζητήσεως «Η προετοιμασία του Γάμου», «Η συζυγία» και «Η ανατροφή των παιδιών».

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.