Μνημόσυνο για τον ευεργέτη της Βάρδας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/01/2017

Τελέσθηκε  το πρωΐ στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας στη Βάρδα, το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του ευεργέτη της περιοχής Γρηγορίου Καλάκου. Οι κάτοικοι και η Δημοτική Αρχή του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, τίμησαν τον άνθρωπο που προσέφερε την περιουσία του στην τότε κοινότητα Βάρδας για να ανεγερθούν στη συνέχεια σημαντικές υποδομές της περιοχής. 

Το πιο γνωστό από τα κτήματα που άφησε είναι αυτό που σήμερα βρίσκεται το δημοτικό στάδιο Βάρδας και φέρει το όνομά του «Γρηγόριος Καλάκος». Όμως και ο χώρος του Κέντρου Υγείας Βάρδας και της πλατείας μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο και άλλων πολλών ακινήτων είναι κτήματα και οικόπεδα που περιλαμβάνονταν στην ιδιοκτησία του και μετά θάνατον άφησε ως κληροδοτήματα στην τοπική κοινότητα. 

Στο ετήσιο μνημόσυνο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος με ιερείς της περιοχής και παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Μοράντ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σοφιανόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της πόλης (φωτο Ανδρέας Μίγκος)