Η αγάπη και η στοργή κάνουν θαύματα

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/01/2017

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΤΊΩΣΗ  ΓΙΑ 8 ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ

 

Η αγάπη και η στοργή κάνουν θαύματα

 

Γερμανός: «Ευχαριστούμε τον Θεό και τους μεγάλους ευεργέτες μας»

 

Καστρινός: «Πέρασα μεγάλη περιπέτεια…Να πιστεύουμε στον Θεό »

 

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

 

Έναν διαφορετικό απολογισμό έκανε η διευθύντρια του Γηροκομείου Γαστούνης στην χθεσινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που ευλόγησε ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.

Η διευθύντρια του Γηροκομείου κ. Ροδαμία Καβουνίδου-Μπιλάλη αναφέρθηκε σε μικρά και μεγάλα θαύματα που συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο στο ίδρυμα. Οκτώ τρόφιμοι με μεγάλα προβλήματα κινητικότητας και λόγου, παρουσίασαν μεγάλα σημάδια βελτίωσης. Κατάκοιτοι σηκώθηκαν, στάθηκαν στα πόδια τους και κάνουν περίπατο στο προαύλιο του ιδρύματος, ενώ τρόφιμοι με προβλήματα λόγου, συζητούν πλέον με τους εργαζόμενους του ιδρύματος! «Είναι μεγάλη ευλογία για το ίδρυμά μας αυτό το αποτέλεσμα και ευχαριστούμε το ακούραστο προσωπικό που έχει αγκαλιάσει με αγάπη και στοργή όλους τους τρόφιμους», τόνισε η κ. Μπιλάλη και συνέχισε «Ευχαριστούμε και τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό για την άψογη λειτουργία του ιδρύματος».

 

Καστρινός: «Μάνα εσύ θα είσαι μαζί μου»

 

Ο σεβασμιώτατος κάλεσε τον Δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό στο βήμα να πει δύο λόγια. Με το θάρρος της γνώμης που τον διακρίνει ο κ Καστρινός είπε κάποια (πικρή) αλήθεια, όπως ότι διαφωνεί με εκείνα τα παιδιά που στέλνουν τους γονείς τους σε γηροκομεία και με χαμόγελο, απευθυνόμενος προς την μητέρα του την κ. Ευτυχία που βρισκόταν στο ακροατήριο, της είπε: «μάνα μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να πας ποτέ σε γηροκομείο, θα είσαι μαζί μου».

Ο κ. Καστρινός έδωσε τα εύσημα στον μητροπολίτη Ηλείας για την διοίκηση του ιδρύματος και στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που με την αγάπη και την στοργή του βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό την υγεία των οκτώ τροφίμων που ανέφερε η διευθύντρια.

Τέλος σε άλλο σημείο της σύντομης ομιλίας  του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην περιπέτεια υγείας που είχε πέρυσι τονίζοντας: «Πιστεύω στον Θεό, με βοήθησε και σας καλώ να πιστεύετε…»

Ευχαριστίες του μητροπολίτη

Τέλος τον λόγο πήρε ο ακούραστος μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός ο οποίος ευχαρίστησε την διευθύντρια και το προσωπικό του ιδρύματος για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους τρόφιμους και στην συνέχεια ευλόγησε την πίτα λέγοντας με το χιούμορ που τον διακρίνει: «Εύχομαι το φλουρί να κερδίσει ο δήμαρχος γιατί ο δήμος έχει πολλά έξοδα…». Τελικά το φλουρί κέρδισε ο 10χρονος Διονύσης, ο οποίος έλαβε την ευλογία του μητροπολίτη και ένα δώρο από την διευθύντρια του ιδρύματος.

 

Κατάμεστη η αίθουσα

 

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν η πρόεδρος του ΔΣ Πηνειού κ. Κοντούλη, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος που συμμετείχε στην καλλίφωνη χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου «Ίωνες» που «έντυσε» μουσικά και χορωδιακά την εκδήλωση, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μαφρέδας και Σπύρος Βασιλείου, πλήθος κόσμου και τρόφιμοι του ιδρύματος, όπως ο μεγάλος ευεργέτης του Γηροκομείου κ. Σπύρος Παναγούλιας με την κόρη του Χριστίνα, το όνομα της οποίας θα λάβει το πάρκο που θα δημιουργηθεί εντός του έτους στο Γηροκομείο. (εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ)