"Μην πιστεύετε όποιον αυτοπροσδιορίζεται Χριστιανός"

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 12/01/2017

Αγαπητοί μου αδελφοί και αγαπητά μου τέκνα εν Κυρίω,

Με το παρόν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, ιδρύθηκε, εντός των ορίων της Μητροπολιτικής περιφερείας, ευκτήριος οίκος των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

Συγκεκριμένα, οι πιστοί μας θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι στην οδό Ιουστινιανού 7, στη Γλυφάδα, λειτουργεί, με την άδεια του κράτους, ευκτήριος οίκος των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην εισέρχονται στον ανωτέρω χώρο, αλλά και σε όποιον άλλο χώρο συναθροίζονται οι οπαδοί της εταιρείας που είναι γνωστή ως «Σκοπιά».

Οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει βγάλει ειδική Εγκύκλιο, στην οποία τονίζει, ότι : «Οἱ διδασκαλίες τῶν λεγομένων “Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ” τῆς μετοχικῆς ἑταιρείας “Σκοπιά” ἀποτελοῦν, κατά τά νεώτερα χρόνια, ἐπανεμφάνιση πλήθους αἱρετικῶν δίδασκαλιῶν, οἱ ὁποῖες ἐμφανίσθηκαν ἀνά τούς αἰῶνες» .

Κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός, αλλά και κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε αιρετική διδασκαλία συνιστά μια παραχάραξη της αλήθειας, η οποία μας απομακρύνει από το Θεό και κρύβει πνευματικούς κινδύνους, που φτάνουν μέχρι την απώλεια της σωτηρίας.

Γι’ αυτό δεν επηρεαζόμαστε από ψευδοδιδασκαλίες, δεν παίρνουμε τα έντυπα που διανέμουν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» και είμαστε σε εγρήγορση σχετικά με τις προσηλυτιστικές προσπάθειες τους, αφού, όπως πληροφορούμεθα, δρουν σε λαϊκές αγορές και παραπλήσιους δρόμους, καθώς και σε σταθμούς του Μετρό.

Επίσης, ενημερώνουμε συγγενείς, φίλους και γνωστούς να μην πιστεύουν αφελώς όποιον αυτοπροσδιορίζεται ως Χριστιανός.

Ας μένουμε εδραιωμένοι στην Ορθόδοξη πίστη μας και ταυτόχρονα ας προσευχόμαστε με αγάπη για τους πεπλανημένους «οἱ ὁποῖοι ἔχουν παγιδευθεῖ στά δίκτυα μετοχικῆς ἑταιρείας μέ θρησκευτικό προσωπεῖο, ὥστε νά γνωρίσουν τό Φῶς τής Ἀληθείας, ὁμολογοῦντες πίστη στόν Θεάνθρωπο καί Σωτῆρα μας Ἰησοῦ Χριστό» .

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης