Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εγκαινίασε το "Πουρούλειο"

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 27/05/2012

Το Σάββατο, 26η Μαΐου ε.ε., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Βʼ εγκαινίασε το νεόδμητο κτίριο που θα φιλοξενήσει το Λύκειο Ελληνίδων Νοτίου Αφρικής. Το κτίριο ονομάστηκε «Πουρούλειο» προς τιμήν των μεγάλων ευεργετών Λούκα και Άρτεμης Πουρούλη. Ο Μακ.Πατριάρχης τέλεσε τον Αγιασμό και στην συνέχεια έκανε τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας. Στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Εριτ.Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων κα. Δομνίκη Σουρή για την πολύχρονη προσφορά της και το ζεύγος Λούκα και Άρτεμη Πουρούλη που στάθηκαν στο πλευρό του Λυκείου και συνέβαλαν καθοριστικά στο να γίνει πραγματικότητα το όνειρο τόσο χρόνων και να μπορέσει το Λύκειο Ελληνίδων να αποκτήσει την δική του στέγη, εντός της Ελληνικής Σχολής ΣΑΧΕΤΙ.

Ακόμη, προσέφερε το έμβλημα του Πατριαρχείου στο ζεύγος Πουρούλη και τίμησε την κα. Σουρή με τον Λέοντα του Αγίου Μάρκου. Ακολούθως ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στο κτίριο και θαύμασε τους χώρους, που μεταξύ άλλων φιλοξενεί το αρχείο του Λυκείου Ελληνίδων και το αρχείου της Ελληνικής Σχολής ΣΑΧΕΤΙ. Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε σε όλους η έκθεση πλούσιου φωτογραφικού υλικού, που παραχώρησε η αείμνηστη Μαρία Κατράκη. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι διπλωματικές και κοινοτικές αρχές, τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων και πολλοί πάροικοι.

Το βράδυ η ΑΘΜ παρέστη σε εκδήλωσε που οργάνωσε προς τιμήν του η Αδελφότητα Κρητών Νοτίου Αφρικής με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού παροίκων κρητικής καταγωγής. Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ.Παύλος Τσατσαρολάκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υπεδέχθησαν εγκάρδια τον Μακαριώτατο, ο οποίος φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στο νησί του και στην συνεισφορά των κρητών Πατριαρχών στον Θρόνο του Αγίου Μάρκου. 

 

Μητροπολίτης Άκκρας Γεώργιος