Ι.Μ. Μαντινείας: Ιερά Αγρυπνία για τη μαθητιώσα νεολαία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/05/2012

Ικανοποιητική  ήταν και για την φετινή σχολική χρονιά η προσέλευση της μαθητιώσας Νεολαίας  στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, στην Ιερά Αγρυπνία η οποία τελέσθηκε εξαιρετικά για τα νέα παιδιά μας. 

Η μαθητιώσα νεολαία,    ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση και το κάλεσμα για προσευχή  της  Ιεράς  Μητροπόλεως και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νομού Αρκαδίας,  προσήλθε και συμμετείχε με κατάνυξη  στην Ιερά Αγρυπνία,  η οποία τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως το Σάββατο 19η  Μαΐου 2012. Η Ακολουθία άρχισε  στις εννέα το βράδυ και τελείωσε  λίγο μετά την πρώτη νυχτερινή, με μόνο σκοπό την επιτυχία και τον φωτισμό των νέων παιδιών μας στις εξετάσεις  όλων των  βαθμίδων  της  εκπαιδεύσεως.

Την Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας,  Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, συνεπικουρούμενος εκ του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος και εκήρυξε τον  Θείο Λόγο, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τριπόλεως και  Ιερέων της Πόλεως.

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε Αρτοκλασία υπέρ υγείας και επιτυχίας  των εξεταζομένων μαθητών μας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδεύσεως. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας,  απευθυνόμενος προς τα παιδιά μας ευχήθηκε εκ βάθους καρδίας καλή επιτυχία. Έκανε αναφορά και επεσήμανε την ευλογία και τη θεια Χάρι που προσφέρεται  σε όποιον την  ζητά  από  το  Πανάγιο Πνεύμα, το οποίο « αγραμμάτους  σοφία  εδίδαξεν...», χαρακτηριστικά είπε: « Καθήκον και Ιερά υποχρέωση οδήγησαν τα βήματά μας στον Μητροπολιτικό Ναό της Τριπόλεως, με στόχο  την προσευχή για τους νέους μας που τόσο το έχουν ανάγκη αυτές τις ημέρες που διαγωνίζονται στα  μαθήματά τους».

        Πλήθος Γονέων  Κηδεμόνων και Διδασκάλων προσευχήθηκε και συμμετείχε στην Ιερά αυτή  Αγρυπνία,   για την κατά Θεόν επίδοση των παιδιών μας.

Περάν της παρουσίας του Πρόεδρου,   του Διοικητικού Συμβούλιου και των μελών του Συλλόγου  των Γονέων και Κηδεμόνων,   παρέστησαν   στην  Αγρύπνια, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδεύσεως, καθώς και  εκπρόσωποι   φορέων της Τριπόλεως.

Ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας όπως ο Αναστάς Κύριος, με τις πρεσβείες των αγίων Τριών Ιεραρχών  και των Αγίων  Νεομαρτύρων  Δημητρίου και Παύλου,  Πολιούχων  Τριπόλεως,  να προστατεύουν  και να φωτίζουν τα νέα παιδιά μας,  τόσο κατά την εξεταστική περίοδο,  όσον και κατά το διάβα της ζωής τους.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

                                                         +Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας