Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος στο Βόλο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/05/2012

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά υποδέχθηκαν κλήρος και λαός του Βόλου, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, το Ιερό Λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού από το νησί της Κέρκυρας, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Την δεξιά χείρα του Αγίου παρέδωσε στον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο ο Αρχιμ. π. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας.

Ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, στο τέλος του οποίου ο π. Ιουστίνος εξέφρασε την χαρά του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, αλλά και την δική του, για την έλευση του ιερού λειψάνου στην Μητρόπολη Δημητριάδος. Στην συνέχεια μίλησε για την ιδιαίτερη αγάπη όλου του κόσμου, ανατολής και δύσης για τον Άγιο Σπυρίδωνα αλλά και την υπερβολική αγάπη των Κερκυραίων για τον Άγιό τους, περιγράφοντας ακροθιγώς βασικά σημεία του βίου του. Τόνισε ότι ο Άγιος ζει ανάμεσά μας, κάτι που έχει βιώσει έντονα μέσα από πάμπολλα θαύματα που έχει δει στην δεκαετή πορεία του στην Κέρκυρα.

Ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο για την τιμή και την αγάπη του και ευχήθηκε όλοι να γίνουμε μέτοχοι αυτής της ευλογίας, της παρουσίας δηλ. του Αγίου στην πόλη μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον π. Ιουστίνο αλλά και τον Σεβ. Κερκύρας κ. Νεκτάριο - τον αδελφό του όπως τον αποκάλεσε, του οποίου η προσφορά στην τοπική μας Εκκλησία είναι μεγάλη και γνωστή σε όλους - για την αποδοχή του αιτήματος της ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου στην πόλη του Βόλου. Ευχαρίστησε ακόμα και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του προσκυνήματος του Αγίου Σπυρίδωνος με την σύμφωνη γνώμη των οποίων ο Άγιος βρίσκεται στον τόπο μας. Εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα νιώσουμε την θαυματουργή του δύναμη που τόσο έχουμε ανάγκη αυτές τις μέρες και ευχήθηκε να αποτελέσει για όλους μας ο Άγιος Σπυρίδωνας πρότυπο ζωής, ενότητας και ασκήσεως.

Εκ του Γραφείου Τύπου