Ιερέας από τα Λεχαινά στήριγμα 200 οικογενειών

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 20/12/2016
Σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης αντιμετωπίζουν περισσότερες από 200 οικογένειες στα Λεχαινά και για την σίτισή τους, την περίοδο των Χριστουγέννων, έχουν ζητήσει την συνδρομή του ιερού ναού Εισοδίων της Θεοτόκου. Αυτό γράφαμε σε ρεπορτάζ πριν από είκοσι μέρες και χθες επανήλθαμε γιατί το αίτημα των εμπερίστατων ικανοποιήθηκε για άλλη μια φορά από τον εφημέριο του ιερού ναού Εισοδίων Θεοτόκου Λεχαινών π. Θεόδωρο Πανουτσόπουλο και την ακούραστη ομάδα εθελοντών.
 
Και όταν μιλάμε για 200 οικογένειες μιλάμε για περίπου 600-700 συμπολίτες μας και φυσικά ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.
 
 
Συσκευασία και διανομή
 
Συναντήσαμε τον π. Θεόδωρο Πανουτσόπουλο, νωρίς το πρωΐ με το θερμόμετρο να γράφει 5 βαθμούς Κελσίου, έξω από το σπίτι του, μαζί με μια μικρή ομάδα εθελοντών, γυναίκες και άνδρες, να ξεφορτώνουν ένα αγροτικό αυτοκίνητο.  Πιο δίπλα άλλοι δύο εθελοντές συσκεύαζαν προϊόντα σε σακούλες οι οποίες λίγη ώρα αργότερα θα διανεμηθούν στους έχοντας ανάγκη.
 
Ο π. Θεόδωρος και οι άνθρωποι του εκκλησιαστικού συμβουλίου και όχι μόνο που τον βοηθούν, δεν ήθελαν δημοσιότητα. Η επιμονή μας να προβάλλουμε το έργο τους ώστε να βρει μιμητές, τελικά τους έπεισε.
 
«Η τράπεζα τροφίμων ιδρύθηκε το 2013 με πρωτοβουλία δικιά μας , του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τις ευλογίες του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη. Σήμερα καταφέραμε και συγκεντρώσαμε τρόφιμα για περίπου 150-200 οικογένειες από τα Λεχαινά και την ευρύτερη περιοχή. Σε λίγο θα τα διανείμουμε σε αυτούς τους ανθρώπους για να τους  ανακουφίσουμε  όσο μπορούμε και να κάνουν Χριστούγεννα. Τα προϊόντα που συγκεντρώσαμε από συσκευαστήρια και επιχειρήσεις είναι  κοτόπουλα, γαλακτοκομικά, ακτινίδια, πορτοκάλια, μαρούλια και  ευχαριστούμε  όλους αυτούς που τα προσέφεραν. Τα  μεταφέραμε με δικά μας οχήματα εδώ στο προαύλιο του σπιτιού μου  και με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών που είναι και μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και τους οποίους ευχαριστώ θερμά, τα συσκευάζουμε, τα τοποθετούμε σε σακούλες και είναι έτοιμα προς διανομή. Από τις 3 το μεσημέρι σήμερα και  μέχρι αργά το απόγευμα θα γίνει η διανομή», μας είπε ο π. Θεόδωρος.
 
Οι ακούραστοι εθελοντές
 
Ο κ. Δημήτρης Τρόντζας μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου  και ένας από τους εθελοντές μας λέει: «Δυναμώνουμε την προσπάθεια του π. Θεόδωρου και ελπίζουμε να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας».  «Εύχομαι τα Χριστούγεννα του 2017 να είναι καλύτερα για όλους και με πολύ λιγότερους συνανθρώπους μας να έχουν ανάγκη », δήλωσε η κ. Ελένη Λάττα.
 
Για μια ακόμη χρονιά ο π. Θεόδωρος Πανουτσόπουλος  και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου αλλά και άλλοι λιγοστοί εθελοντές, αφιερώνουν χρόνο, κόπο και χρήμα για να συνεισφέρουν  με έργα στους συνανθρώπους τους. Και ενώ συζητάμε με τον ιερέα, πλησιάζουν με διστακτικά βήματα δύο ηλικιωμένοι. Απομακρυνόμαστε για να ξεκινήσει η διανομή, για να μπορέσουν συνάνθρωποί μας να κάνουν Χριστούγεννα. 
 
 
 
Του Κώστα Ζαφειρίου