Κρουαζιέρα για... προσκύνημα - Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/05/2012

(Εθνος-Βασ. Ιγνατιάδης) Ενα εντυπωσιακό τετρακάταρτο ιστιοφόρο έδεσε στο λιμάνι της Καβάλας, μεταφέροντας προσκυνητές. Προορισμός τους οι Φίλιπποι, ο τόπος στον οποίο βαπτίστηκε η Λυδία, η πρώτη Ευρωπαία χριστιανή.

Το εντυπωσιακο «Wind Star» μεταφέρει 98 επιβάτες σε 73 πολυτελείς καμπίνες και σουίτες. Αναζητώντας τα πρώτα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ευρώπη, οι 98 Αμερικανοί επιβάτες του εντυπωσιακού ιστιοφόρου κρουαζιερόπλοιου «Wind Star» προσκύνησαν χθες στους Φιλίππους Καβάλας, στο μέρος όπου ο Απόστολος των Εθνών βάπτισε τη Λυδία, την πρώτη Ευρωπαία χριστιανή, το 49 ή 50 μ.Χ.

Το τετρακάταρτο πλοίο μαγνήτισε τα βλέμματα φτάνοντας το πρωί στο λιμάνι της Καβάλας, όπου παρά τον βροχερό καιρό εκπρόσωποι του δήμου και τοπικών φορέων επεφύλασσαν μια γλυκιά υποδοχή στους συμμετέχοντες στην ειδική αυτή προσκυνηματική κρουαζιέρα.

Οι 98 Αμερικανοί, ανάμεσα στους οποίους υπάρχει καθολικός επίσκοπος και άλλοι ιερωμένοι, γεύτηκαν κουραμπιέδες Ν. Καρβάλης και άλλα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, από ανθρώπους της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Δημωφέλεια», που τους μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για την πόλη και τα αξιοθέατά της.


Με κουραμπιέδες υποδέχτηκαν τους επισκέπτες κάτοικοι της Καβάλας
Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες επιβιβάστηκαν σε πούλμαν για τους Φιλίππους, όπου είχαν προγραμματίσει να κάνουν Λειτουργία, ενώ ορισμένοι παρέμειναν στην πόλη.

Το «Wind Star», της ομώνυμης εταιρείας κρουαζιέρας, με σημαία Μπαχάμες, που εκτός από τους 98 επιβάτες μεταφέρει και άλλα 98 μέλη πληρώματος, διαθέτει 73 πολυτελείς καμπίνες και σουίτες, όλες με θέα στο πέλαγος, τέσσερα ανοιχτά καταστρώματα, δύο εστιατόρια, μπαρ, spa, καζίνο, βιβλιοθήκη, πισίνα, τζακούζι και υποδομή για θαλάσσια σπορ. Εχει μήκος 110 μέτρα, πλάτος 15,8 μέτρα χωρητικότητα 5.703 κόρων, και 4 κατάρτια ύψους 62 μέτρων, ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 11 κόμβων με κινητήρες και έως 15,8 κόμβων με τον άνεμο.

Η διαδρομή
Η συγκεκριμένη κρουαζιέρα ξεκίνησε από τον Πειραιά και ολοκληρώνεται στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο 19 του μηνός, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Μύκονο, το Κουσάντασι, την Πάτμο, τη Λήμνο και την Καβάλα. Το «Wind Star» είναι το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο που «πιάνει» Καβάλα μέσα στον Μάιο, μετά το «Azamara» που κατέπλευσε την περασμένη Κυριακή, ενώ αναμένεται και ένα τρίτο, το «Princess Danae».

«Φαίνεται πως φέτος έχουμε μια κινητικότητα μεγαλύτερη από πέρυσι, αλλά αυτό θα φανεί λίγο αργότερα, καθώς η κορύφωση της κρουαζιέρας γίνεται τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της «Δημωφέλειας» κ. Στέλιος Σχοινάκης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ