Το Ναύπλιο υποδέχθηκε τμήμα του Τιμίου Ξύλου από τα Ιεροσόλυμα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/05/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Με την παρουσία πλήθους πιστών, την δέουσα κατάνυξη και επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου και συγκεκριμένα η Ενορία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 το Τίμιο Ξύλο το οποίο φυλάσσεται στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος του Αναστάντος Χριστού, στα Ιεροσόλυμα.
 Το Τίμιο Ξύλο  υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Ιάκωβος, ο Επίσκοπος Επιδαύρου κ.κ. Καλλίνικος, ο ιερέας της ενορίας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης κ.Γεώργιος Φρίμης, κληρικοί από τις Ενορίες του Ναυπλίου και των γύρω Δήμων καθώς και πλήθος κόσμου από την Αργολίδα, αλλά και γειτονικούς νομούς που ήρθαν για να προσκυνήσουν το Τίμιο Ξ?λο, τμήμα του Σταυρού του Μαρτυρίου όπου κρεμάστηκε στο Σώμα του Σωτήρα του κόσμου.
Στη συνέχεια  τελέσθηκε  Μικρός Εσπερινός και Παράκληση στον Τίμιο Σταυρό και ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού ευλαβών προσκυνητών.
Το Τίμιο Ξύλο ήρθε στο Ναύπλιο κατόπιν υποβληθέντος ευλαβούς αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ Ιακώβου προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ληφθείσης αποφάσεως από την Α.Θ.Μ Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ΄ και την περί Αυτόν Ιερά Σύνοδο. Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στον ναό από την Πέμπτη 17ην Μαΐου έως την Τρίτη 22αν Μαΐου 2012. Ο εκ Τιμίου Ξύλου Σταυρός , είναι εγκιβωτισμένος μέσα σε ιερά Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και φυλάσσεται στο Σκευοφυλάκιο του Παναγίου Τάφου.Το Τίμιο Ξύλο έφερε στην Ελλάδα ο Αρχιδιάκονος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ο π. Αθανάσιος .
Ο Δήμος Ναυπλιέων  εκπροσωπήθηκε κατά την τελετή από τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Κωστούρο ενώ παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης  Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.