Ο αρχιεπίσκοπος στην Κέρκυρα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/12/2016

Στο νησί των Φαιάκων αναμένεται να φτάσει την Κυριακή το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, εν' όψη της εορτής του προστάτη της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν πρόγραμμα της Μητρόπολης Κερκύρας, θα φτάσει στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας, λίγο μετά της 2:30 το μεσημέρι, όπου και θα τον υποδεχθούν ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, καθώς και οι αρχές του τόπου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεστεί προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου, Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ ανήμερα της εορτής του Αγίου θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Στις 12.00 το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος θα παραβρεθεί στην καθιερωμένη συναυλία της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κερκύρας, ενώ αργά το απόγευμα μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού, σε μία ειδική τελετή στην Ιόνιο Ακαδημία, ο Αρχιεπίσκοπος θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου, του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας. «Ο νυν Μακαριότατος αγωνίζεται με ταπεινό φρόνημα, αλλά και παρεμβαίνει όταν πρέπει και όπως πρέπει στα δρώμενα και στα τεκταινόμενα, είτε από πλευράς εκκλησιαστικής, είτε από πλευράς ακόμη και εθνικής πολιτικής και πραγματικά οι παρεμβάσεις του Μακαριότατου είναι ζωτικού χαρακτηρος. Νομίζω μάλιστα ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις αναπτέρωσαν και το ηθικό των Ελλήνων» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος θα παραμείνει στο νησί της Κέρκυρας μέχρι και τη Τρίτη, όπου νωρίς το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την Αθήνα.