"Συναπάντημα στη δύση"-Ενα βιβλίο για όλους

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/05/2012

Αγαπητοί αδελφοί και πατέρες

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

 

Η ενοριακή μας κοινότητα γενικότερα (Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας) αλλά και ειδικότερα οι πατέρες του Ναού,  μοιραζόμαστε σαν μια οικογένεια την χαρά της έκδοσης μόλις πριν από λίγες μέρες του πρώτου βιβλίου του αγαπητού αδελφού και συνεφημερίου μας, του π.Βασιλείου Χριστοδούλου με τίτλο: "Συναπάντημα στη δύση" από τις εκδόσεις ΑΘΩΣ (Σταμούλη).

 

Με αφορμή στιγμιότυπα ζωής ενός ταπεινού και άσημου ιερέα σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό της πατρίδας μας, ο π.Βασίλειος καταθέτει με μοναδικά ποιητικό τρόπο τον στοχασμό και την έκπληξή του για το πως ο Θεός επιλέγει να διέρχεται τις ζωές μας, διακριτικά και αρχοντικά μέσα από βηματισμούς ιερατικούς.

 

Το βιβλίο δεν είναι βιογραφία αλλά κοινωνία σκέψεων, προβληματισμού και ...μιας "άλλης ματιάς" για τη σχέση μας με τον Θεό, για την διακονία μας, για τον τόπο και τρόπο της ζωής μας.

 

Με το σύντομο αυτό σημείωμα έρχομαι να σας συστήσω το βιβλίο, διότι ταπεινά φρονώ, ότι αξίζει να προωθηθεί στις νεανικές και φοιτητικές συντροφιές μας, αναμεταξύ μας, στους ενορίτες μας γενικότερα, αλλά και στα ενοριακά βιβλιοπωλεία μας, όπου αυτά λειτουργούν. Άλλωστε, χάριν της ευαισθησίας των εκδοτών το βιβλίο κρατήθηκε στην χαμηλότερη δυνατή τιμή (5,00 €) ακριβώς για να είναι προσιτό σε όλους.

 

Με πολλές ευχαριστίες για τον χρόνο σας

και Αναστάσιμες ευχές

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

 

αρχιμ.Ειρηναίος Νάκος