Εσπερινός στον Πολιούχο της Λαρίσης Άγιο Αχίλλιο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/05/2012

(εκ της Ι.Μ.) Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Θεσσαλική πρωτεύουσα, η Λάρισα, τιμά και φέτος τον πολιούχο και προστάτη της, τον αρωγό και έφορό της, τον Άγιο Αχίλλιο Επίσκοπο Λαρίσης, το θαυματουργό και μυροβλύτη.

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μαΐου, τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου και φυλάσσονται τα Ιερά και Χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την παρουσία χιλιάδων πιστών, του Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης καθώς και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, καλωσόρισε στην πανηγυρίζουσα πόλη της Λαρίσης το Μακαριώτατο Πρωθιεράρχη και τον ευχαρίστησε για την ύψιστη τιμή της παρουσίας του καθώς και τους παρευρισκομένους Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο, Παροναξίας κ. Καλλίνικο, Ζακύνθου κ. Διονύσιο, το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και στη συνέχεια παρεκάλεσε το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο να κηρύξει το θείο λόγο και να απευθύνει λόγους αγάπης.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος στην εμπνευσμένη ομιλία του τόνισε πως πάνω απ' ολα πρέπει να υπηρετούμε τον άνθρωπο, να έχουμε σύμπνοια, ενότητα, ομόνοια, ειρήνη και αγάπη. Γιατί όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να φτιάξουμε ένα παράδεισο. Ο Αγίος Αχίλλιος υπήρξε πρότυπο αγαθού ποιμένος, ομολογητού Ιεράρχου, ανθρώπου του Θεού και συγχρόνως υπήρξε κήρυκας της μετανοίας, της ομόνοιας και της αγάπης. Ας είναι ο πρεσβευτής μας  προς τον Άγιο Θεό.