Ι.Μονή Εσφιγμένου:"Δεν ζητάμε έλεος, αλλά δικαιοσύνη"

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 11/03/2011

«Δεν ζητάμε έλεος αλλά δικαιοσύνη», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε Δελτίου Τύπου οι 107 μοναχοί της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Το Δελτίο Τύπου εξεδόθη με αφορμή την απέλαση Εσφιγμενίτου μοναχού από το Άγιο ¨Όρος.

Το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

“Απέλαση  εκτός Αγίου Όρους Εσφιγμενίτου μοναχού (π.Γρηγορίου) από το Λ.Σ. Δάφνης  Αγίου Όρους  έλαβε χώρα σήμερα Πέμπτη 10/3/2011 (ν.ημ), ως πότε οι μοναχοί της γνήσιας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου θα αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα; Παραβιάσεις βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταπατώνται κάθε μέρα στο Άγιο Όρος με την ανοχή της πολιτείας και για την ακρίβεια οι διωκτικές αρχές τις χώρας με ζήλο διαιωνίζουν και γιγαντώνουν τον διωγμό αυτό. Ποιο το όφελος της πολιτείας, την ίδια ώρα που η μηνυτήρια αναφορά της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου «μένει στο συρτάρι» το Λιμενικό και η Αστυνομία του Άγιου Όρους λειτουργεί απάνθρωπα εναντίον 107 μοναχών, μοναχών που ακόμα και σήμερα δεν μπορούν ούτε τρόφιμα ούτε φάρμακα ούτε περίθαλψη να έχουν αλλά ούτε επαφή με τον έξω κόσμο. Έχουν λοιπόν σκηνοθετήσει το τέλειο έγκλημα,  έγκλημα χωρίς μάρτυρες.

Οι μοναχοί της γνήσιας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου δεν είναι εγκληματίες αλλά τα θύματα σκοπιμοτήτων και θα έπρεπε οι διωκτικές αρχές ξέροντας την αλήθεια να δείχνουν επιείκεια. Πόσα ακόμα οι μοναχοί μας να αντέξουν, η Ιερατική αγάπη έμεινε στα λόγια καθώς το μίσος και η εκδίκηση έγιναν πράξη. Γιατί τα ίδια που το Φανάρι καταγγέλλει την Τουρκική πολιτεία πράττει εναντίον Χριστιανών αδελφών εντός Ελλαδικού χώρου μέσω της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους και το Ελληνικό κράτος.  Τουλάχιστον η πολιτεία όφειλε να σεβαστεί ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατώνται από τις διωκτικές της αρχές με την πρώτη ευκαιρία. Δεν ζητάμε έλεος αλλά δικαιοσύνη. Μας πήραν το όνομα που εδώ και 15 αιώνες είχαμε, μας πήραν χρησιμοποιώντας το όνομα που καπηλεύτηκαν ότι περιουσιακό στοιχείο είχε η Μονή, μας απαγόρευσαν τα στοιχειώδη προς επιβίωση και βασικές ελευθερίες, μας βάφτισαν αυθαίρετα αιρετικούς και καταληψίες επειδή έτσι τους βόλευε για να μας πετάξουν εκτός Αγίου Όρους και όλα αυτά επειδή υπενθυμίζουμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τους Ιερούς κανόνες, της εκκλησίας και των Πατέρων της Ορθοδοξίας, την ίδια στιγμή που για πολιτικούς λόγους επιμένει να ξεχνά. Όσο και να μας πολεμάνε, με όποια μέσα και να το επιχειρούν, η γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου δεν συναινεί στην έκπτωση της πίστης για μας ένα είναι και παραμένει να είναι το δίλλημα … ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ .

Μετά Τιμής,

Γραφείο Τύπου Ιεράς Μονής Εσφιγμένου – Άγιο Όρος”