Ο νεωκόρος με τα τέσσερα ανήλικα, του έφταιξε του αρχιμανδρίτη…

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/05/2012

Αναστάτωση έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα, η αδικαιολόγητη απόλυση νεωκόρου σε κεντρικότατο Ιερό Ναό, Μητροπόλεως του Λεκανοπεδίου Αττικής. Ο προϊστάμενος του εν λόγω Ιερού Ναού ύστερα από ψευδείς και ανυπόγραφες καταγγελίες (όπως αποκαλύφτηκε) κατά του νεωκόρου, προέβη στην απόλυση αυτού, με αποτέλεσμα να αφήσει έναν τίμιο, ευλαβή και πολύτεκνο οικογενειάρχη "στο δρόμο" αγκαλιά με την σύζυγο του και τα τέσσερα μικρά-ανήλικα παιδιά του. Η υποκρισία και η απανθρωπιά τόσο του προϊσταμένου του Ναού όσο και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου έχει σαν αποτέλεσμα τον σκανδαλισμό του ποιμνίου και την δημιουργία εντάσεων, ακόμη και την ώρα των Ακολουθιών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κόσμος έχει αγανακτήσει και επιθυμεί την αποπομπή του εν λόγω Αρχιμανδρίτη και την άμεση επιστροφή-πρόσληψη στη θέση του νεωκόρου οικογενειάρχη. 

 ΥΓ: Ευελπιστούμε ως ενορίτες πως η αρμόδια τοπική εκκλησιαστική αρχή, θα δράσει κατά το δοκούν προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του ποιμνίου, αλλιώς(όπως μας πληροφόρησαν ενορίτες) θα πάρουν οι ίδιοι το νόμο στα χέρια τους!