Η Κυριακή της Ορθοδοξίας και το καθιερωμένο γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου στο Προεδρικό

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 10/03/2011

Την προσεχή Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011, Α´ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται Πανορθοδόξως η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον Υιό της Μιχαήλ τον Γ  και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή. Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα τελεσθεί κατά την ημέρα αυτή στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, οδού Σκουφά,  Συνοδική Θεία Λειτουργία, Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου  κ. Ιερωνύμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. 

 Στην Θεία Λειτουργία θα λάβουν μέρος και ενδημούντες στην Αθήνα Κληρικοί άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών. Προ της  Απολύσεως  της   Θείας  Λειτουργίας   θα λάβει χώρα  Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων (φωτο αρχείου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) σε ανάμνηση της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων κατά το  έτος 843. Στην εν λόγω  Θεία  Λειτουργία θα  συμμετάσχει  ο  Εξοχώτατος  Πρόεδρος  της    Δημοκρατίας κ. Καρολος Παπούλιας,  μέλη της Κυβερνήσεως, Βουλευτές, οι Πρέσβεις των Ορθοδόξων Κρατών και άλλοι επίσημοι. Την μεσημβρία της ιδίας ημέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  θα παραθέσει στο Προεδρικό Μέγαρο το καθιερωμένο Γεύμα προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

 Με την ευκαιρία της εορτής της Ορθοδοξίας ο Πρέσβυς της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα θα παραθέσει Δείπνο προς τιμήν του Μακαριωτάτου και των Συνοδικών Μητροπολιτών  την προσεχή Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011. 

 Ἀπό την Δευτέρα 14 έως και την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 154ης Συνοδικής  Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

 

 

 

Εκ της Ιεράς Συνόδου.