Αφίσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφημίζει στην Ελλάδα Θρησκείες μη Χριστιανικές

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 03/05/2012

Τις τελευταίες μέρες, στη Θεσσαλονίκη και πολύ σύντομα και στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις, οι στάσεις των αστικών λεωφορείων φιλοξενούν αφίσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν ως θέμα την καταπολέμηση των διακρίσεων όσον αφορά την θρησκεία και τον σεξουαλικό προσανατολισμό. (φωτογραφίες)

Στην αφίσα με θέμα τη Θρησκεία υπάρχει μια γυναίκα με μη ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και το ερώτημα αφορά τη θρησκεία: «Πρέπει να κρύβεις τη θρησκεία σου στη δουλειά;».

 

Από την εικόνα της γυναίκας δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για μουσουλμάνα ή ινδουίστρια, θρησκείες ξένες προς την Γηραιά Ήπειρο και πόσο μάλλον για την Ελλάδα.

Από τη στιγμή που καταργήθηκε ο σταυρός από τον ιστό της Ελληνικής Σημαίας, η εικόνα του Ιησού Χριστού και της Παναγίας από αίθουσες δημοσίων κτιρίων, η αναφορά του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, η προσευχή και ο εκκλησιασμός στα περισσότερα σχολεία, κάποιοι μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπαθούν να επιβάλλουν Θρησκείες αντίθετες με τον Χριστιανισμό.  Κάποιοι βάλθηκαν να διαφημίσουν θρησκείες που δεν  έχουν σχέση με την Ορθοδοξία, έτσι για να…συνηθίζουμε.

Όσο για την άλλη αφίσα, ύμνο στον κιναιδισμό τα σχόλια περιττεύουν. ()()