Το ΠΑΣΟΚ για τη μισθοδοσία του Κλήρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/05/2012

Από το ΠΑΣΟΚ εξεδόθη η ακόλουθος ανακοίνωση σχετικά με τη μισθοδοσία του Κλήρου:

Επειδή από διάφορους κύκλους διακινείται τις τελευταίες μέρες μια τεχνητή ανησυχία για την μισθοδοσία του κλήρου, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνονται τα εξής:

Οι κληρικοί υπάγονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και η μισθοδοσία του καταβάλλεται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Δεν έχει τεθεί κανένα  θέμα σχετικό με τη μισθοδοσία του κλήρου  Αυτό δε, το έχει κατ’ επανάληψιν αποσαφηνίσει η πολιτική ηγεσία τόσο του Υπουργείου Οικονομικών όσο και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Επίσης, αυτό το έχει κατ’ επανάληψιν αποσαφηνίσει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόσο υπό την σημερινή όσο και υπό την προηγούμενη ιδιότητα του, στις επαφές του με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Άρα, όσοι "σπεύδουν" να παραβιάσουν ανοιχτές θύρες και να παράσχουν δήθεν  εγγυήσεις  για ένα θέμα που δεν υπάρχει, προσπαθούν να μεταφέρουν στο εσωτερικό της Εκκλησίας μικροκομματικές  και παλαιοκομματικές πρακτικές, αντί να σέβονται την Εκκλησία και τον ιδιαίτερο  ρόλο της, που είναι κρίσιμος για την καταλλαγή και την ενότητα της κοινωνίας.