Κοινωνικό ιατρείο στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/04/2012

(εκ της Ι.Μ) Μετά την ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του Ελληνικού Λαού δημιουργήθηκαν ανάγκες επισιτιστικής επιβίωσης σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Επιπλέον η αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών φορέων άφησε χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες  που αδυνατούν να επισκεφτούν γιατρό και να πάρουν τα φάρμακά τους.

Με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών την Πέμπτη 26 Απριλίου ο Πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο, συζήτησε μαζί του το πρόβλημα  της περιθάλψεως των ως άνω συνανθρώπων μας και του πρότεινε την δημιουργία κοινωνικού Ιατρείου στην Λαμία.
Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την πρωτοβουλία αυτή, ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο για τον τρόπο δράσεως της φιλανθρωπίας σε όλη την έκταση της Φθιώτιδος και διεξοδικά συζήτησε μαζί του για την οργάνωση του Ιατρείου, πρότεινε δε ως χώρο Ιατρείου το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Λαμίας, το οποίο βρίσκεται σε κεντρική και προσβάσιμη θέση. Κατά την σύσκεψη ο κ. Πρόεδρος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο, ότι και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς εξέφρασε την πρόθεσή του για αμέριστη συμπαράσταση.

Με την εθελοντική προσφορά γιατρών, νοσηλευτών καθώς και άλλων φορέων οι ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας που δεν έχουν πρόσβαση σε κανένα ασφαλιστικό φορέα, σύντομα θα έχουν την ανθρωπίνως δυνατή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Μετά την ρύθμιση των λεπτομερειών θα εκδοθεί νέο Δελτίο Τύπου και θα αναγνωσθεί ειδική εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου προς τον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για την λειτουργία του κοινωνικού Ιατρείου.