Πανήγυρις Ι.Μ. Οσίου Δαυΐδ στην Χαλκίδα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/11/2016
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΤΕΛΕΣΘΗ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΪΔ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ
Φωτογραφίες: Χρήστος Βασιλείου-Λάρισα
Με λαμπρότητα και πληθωρική παρουσία των πιστών πανηγύρισε η Ι. Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Λίμνης την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016, προεξάρχοντος των Ιερών Ακολουθιών, του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.
 
Το απόγευμα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στην Ι. Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Δαυΐδ καιομίλησε διδακτικά προς το πλήθος των προσελθόντων προσκυνητών, συμμετεχόντων και αρκετών Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας, αλλά και προσκυνητών, όπως και της ακμάζουσας Αδελφότητος της Ι. Μονής, υπό την Ηγουμενία του Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδου.
 
Κατά την κυριώνυμη ημέρα της πανηγύρεως, Τρίτη 1 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με την συλλειτουργία πολλών ακόμη Ιερέων, ενώ κήρυξε και τον θείο λόγο, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου προς τους πολυαρίθμους πιστούς.
 
Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στο Μοναστήρι και την συγκίνηση του για την πολυπληθέστατη παρουσία των πιστών προσκυνητών, οι οποίοι κατέκλυσαν την Ι. Μονή, τον πολυπληθή Χορό των Ιεροψλατών, οι οποίοι, υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου διηκόνησαν το αναλόγιο, ενώ συνεχάρη τον άγιο Καθηγούμενο π. Γαβριήλ και τους αδελφούς της Μονής, καθώς και όλους τους διακονήσαντες την Ιερά Μονή για την αγαθή έκβαση της πανηγύρεως και ευχήθηκε σε όλους εόρτια, ιδιαιτέρως στον εορτάζοντα αδελφό της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Δαυΐδ Ψαράκη.
Η πάντα φιλόξενη Ι. Μονή Οσίου Δαυΐδ επεφύλασσε για όλους τους προσκυνητές, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Τόπου μας, και τις δύο ημέρες, ζεστή φιλοξενία και διανομή ευλογημένου φαγητού.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΝΑΟΥ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος την Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και λοιπών Ασωμάτων και ουρανίων Αγγελικών Ταγμάτων σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ώρα 6:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία λιτάνευση της Θαυματουργού και ιστορικής Ιεράς Εικόνος του Ταξιάρχου Μιχαήλ, την οποίαν έφεραν πρόσφυγες εκ της Μικράς Ασίας στον Τόπο μας.
ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος προεξάρχοντος του Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
ώρα 5:00 μ.μ: Μεθέορτος Εσπερινός και κτητορικὸ μνημόσυνο.
Καλούνται οι φιλέορτοι χριστιανοί να προσέλθουν, να συμπροσευχηθούν και να λάβουν την ευλογία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, οπότε και η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του μεγάλου Αγίου του 20ου αιώνος, ο οποίος διηκόνησε και στην Ιερά μας Μητρόπολη, ως Ιεροκήρυξ, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ώρα 8:30 μ.μ.: Προεόρτιος Ιερά ΑΓΡΥΠΝΙΑ, κατά την διάρκεια της οποίας θα τελεσθεί η πρωτοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεώς μας.
ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ώρα 6:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.Χρυσοστόμου και εν συνεχεία λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.Χρυσοστόμου, κατά την διάρκεια της οποίας θα τελεσθεί και η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Ιωάννου Κάββαλου.
 
Καλούνται οι φιλέορτοι χριστιανοί να προσέλθουν, να συμπροσευχηθούν και να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου του Τόπου μας.
 
 
Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος