Ιερατική Σύναξη στον Πύργο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/10/2016

Με την χάρη και την βοήθεια του Θεού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου ε.έ., η πρώτη γενική Ιερατική Σύναξη για την νέα Πνευματική και Ιεραποστολική περίοδο της τοπικής μας Εκκλησίας, στην οποία συμμετείχαν οι Ιερείς όλων των Αρχιερατικών περιφερειών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου Δυσαρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, στο τέλος της οποίας εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση για τους πρόσφατα κοιμηθέντες Ιερείς.

Μετά την παράθεση μικρής δοχής, προς τους παρισταμένους Ιερείς, από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στο ενοριακό τους κέντρο, ακολούθησε η εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος και ομίλησε πατρικά στους Ιερείς, για θέματα Θεολογικά, Εκκλησιαστικά καθώς επίσης και στα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητική διαλογική συζήτηση επί της εισηγήσεως και εδόθησαν απαντήσεις, επεξηγήσεις, καθώς επίσης συμβουλές και νουθεσίες προς τους Κληρικούς, από τον Σεβασμιώτατο, για την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη δράση κάθε ενορίας κατά τη νέα αυτή κατηχητική περίοδο, προς πνευματική ωφέλεια, ανεφοδιασμό και ανακούφιση των Χριστιανών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον ερχόμενο μήνα Νοέμβριο έως και τον Μαΐο του 2017, θα πραγματοποιούνται οι μηνιαίες αδελφικές Ιερατικές Συνάξεις κατά Αρχιερατικές περιφέρειες με ομιλητές Κληρικούς και Λαϊκούς Θεολόγους, σε ζητήματα Θεολογικής, Λειτουργικής, Πνευματικής και Διοικητικής φύσεως, που απασχολούν τις κατά τόπους ενορίες της Μητροπόλεως, ενώ η δεύτερη γενική Ιερατική Σύναξη στον Πύργο θα πραγματοποιηθεί συν Θεώ, κατά τον μήνα Ιούνιο του 2017. 
ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ