Τον Αγιασμό ενάρξεως λειτουργίας του Φροντιστηρίου Λειτουργικής Γλώσσης, για το νέο Ιεραποστολικό έτος, τέλεσε την Δευτέρα 17/10, στονΙερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος.
Πρόκειται για μία ποιμαντική πρωτοβουλία της Τοπικής μας Εκκλησίας, που αποσκοπεί στην προσοικείωση του λαού μας με την γλώσσα της Θείας Λατρείας και των Αγιογραφικών κειμένων.
Υπεύθυνη του Φροντιστηρίου είναι η Μοναχή Λαυρεντία, Φιλόλογος, αδελφή της Ιεράς Μονής Οσίου Λαυρεντίου Πηλίου, η οποία κάθε Δευτέρα, 8-9μ.μ., θα αναπτύσσει και θα εξηγεί τα Παλαιοδιαθηκικά αναγνώσματα των Μεγάλων Εσπερινών του έτους.
Στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία της Παλαιάς Διαθήκης στη ζωή της Εκκλησίας και την χαρακτήρισε «ισόκυρη με την Καινή Διαθήκη και την Αποκάλυψη, ενώ η μετάφραση των Εβδομήκοντα έχει παγκόσμια αξία». Σε άλλο σημείο ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «η Εκκλησία κρατά τη γλώσσα των κειμένων. Επιτρέψτε μου, όμως, κάποιες φορές να λειτουργώ ποιμαντικά. Ως Επίσκοπος έχω ευθύνη να μιλήσω στις ψυχές των ανθρώπων. Οφείλω να ρίξω το δίχτυ και πιο μακριά, εκεί που κανείς δεν ελπίζει, σε ανθρώπους που περιμένουν από εμάς το ελάχιστο, που μπορεί, όμως, να γίνει αφορμή να ξαναβρούν την πίστη και να βάλουν τον Χριστό στη ζωή τους. Είμαστε Ιεραπόστολοι, γι’ αυτό δεν πρέπει να νιώσουμε ποτέ αυτάρκεις».
Τέλος, ευχαρίστησε από καρδιάς την Αδελφή Λαυρεντία για τον κόπο της διδασκαλίας και τους συμμετέχοντες για τον ζήλο της μάθησης.
Εκ του Γραφείου Τύπου
Εκοιμήθη ο πατέρας του Μητροπολίτου Χαλκίδος16/10/2025
Η ιερά εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος» στη Θεσσαλονίκη 16/10/2025
Πανταχού παρών ο Ιεραπόστολος π. Νικηφόρος Κομπότης-φωτο15/10/2025
Σερρών Θεολόγος: «Ο Άγιος Ιγνάτιος Μηθύμνης, αστέρας πρώτου μεγέθους της Εκκλησίας και του Έθνους»15/10/2025
Η Μεγάλη του Γένους Σχολή και τα χρήματα που δεν υπάρχουν!15/10/2025
Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας15/10/2025
Επιμνημόσυνη δέηση για τον Παύλο Μελά14/10/2025
Δεύτερη Ιερατική Σύναξη στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας14/10/2025
Μαθητικός διαγωνισμός από την Ιερά Σύνοδο14/10/2025
"Τα παιδιά δεν είναι απαραίτητα ο σκοπός του γάμου"13/10/2025
Κάντε click ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.